Sosyal Güvenlik Yasası için eylem kararı

Haber Giriş : 23 Mayıs 2006 12:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Emek Platformu sosyal güvenlik için eylem kararı aldı

Emek Platformu Başkanlar Kurulu, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasası'nın TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda yapılacak görüşmelerde veto edilen maddelerinin değiştirilmeden kabul edilerek TBMM Genel Kurulu'na getirilmesi durumunda eylem yapma kararı aldı.

Emek Platformu Başkanlar Kurulu dün Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasası hakkındaki son gelişmeleri değerlendirmek üzere Türk Tabipler Birliği'nde yaptığı toplantının ardından bir bildiri yayımladı. Bildiride, Hükümetin IMF politikaları doğrultusundaki kararlı ve ısrarcı tutumuyla yasaya ilişkin veto gerekçelerini, öneri ve taleplerini göz ardı etmesini, Anayasa'nın eşitlik, adalet ve hakkaniyet ölçülerine uymayan, sosyal devlet ilkesini göz ardı eden tavrını, toplumsal uzlaşıyı reddeden kaygı verici bir tutum olarak değerlendirdi.

Emek Platformu'nun Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasası'nın bir kez daha görüşülmek üzere TBMM'ye gönderilmesini toplumsal uzlaşı konusunda yeni bir fırsat olarak değerlendirdiği belirtilen bildiride, bu nedenle, TBMM'yi ve Hükümeti Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in işaret ettiği doğrultuda davranarak, veto gerekçeleri doğrultusunda uygun değişiklikleri yapmaya çağırdı. Bidiride, Yasanın yeniden görüşülmesi aşamasında veto gerekçesinde ifadesini bulan, sağlığın ve sosyal güvenliğin devlet için bir yükümlülük, yurttaş için de bir hak olduğu gerçeği göz ardı edilemeyecek Anayasal bir buyruk olduğuna dikkat çekildi.

"TBMM'DEKİ PARTİLERE ETKİN VE KARARLI OLUN ÇAĞRISI"

Emek Platformu TBMM'de grubu bulunan tüm siyasi partileri sosyal devlet ilkesini korumak, Cumhurbaşkanı'nın veto gerekçelerine sahip çıkmak ve Emek Platformu'nun talep ve önerilerini dikkate almak üzere etkin ve kararlı olmaya çağırdı. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda yapılacak görüşmelerde yasanın ilgili maddelerinin geri gönderildiği biçimde değiştirilmeden kabul edilerek TBMM Genel Kurulu'na getirilmesi durumunda, Emek Platformu şu eylemleri yapmayı kararlaştırdı:

"-Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasası'nın veto edilen maddelerinin TBMM Genel Kurulu'nda görüşülmeye başlamasından bir gün önce ülke genelinde tüm işyerlerinde 30 dakikalık süreyle Genel Uyarı Eylemi yapılarak bildiri okunacak.

-Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasası'nın TBMM Genel Kurulu'nda görüşüldüğü gün, Emek Platformu bileşenlerinin yöneticileri TBMM'de olacaklar.

-Gelişmeler doğrultusunda Emek Platformu Başkanlar Kurulu toplanarak yeni eylemler için durum değerlendirmesi yapacak."

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber