Öğretmenlere 'etik kural' sözleşmesi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Mayıs 2006 16:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı, çalışanlarıyla "Etik Sözleşme" imzalayacak.

Müsteşar Necat Birinci, Bakanlık merkez ve taşra teşkilatında görev yapan tüm personelle "Etik Kuralları Sözleşmesi" imzalanacağını açıkladı. Çalışan veya göreve yeni başlayan personel, etik ilkelere uyacağına ilişkin bir "Etik Sözleşme" imzalayacak. Personelinin uyması gereken etik kurallarını belirleyen Bakanlık, konuya ilişkin bir genelge yayınladı. Buna göre, Milli Eğitim çalışanlarının uymaları gereken etik kuralları şöyle olacak:

"Çalışanlar, halkın günlük yaşamını kolaylaştırmak ve ihtiyaçlarını en etkin, hızlı ve verimli biçimde karşılamak, hizmet kalitesini yükseltmek ve toplumun memnuniyetini artırmak için çaba gösterecek. Personel, insan haklarına saygılı olacak. Saydamlık, katılımcılık, dürüstlük, hesap verebilirlik, kamu yararını gözetip hukukun üstünlüğü ilkeleri doğrultusunda görevlerini yerine getirecek. Dil, din, felsefe, siyasi düşünce, ırk, yaş, bedensel engelli ve cinsiyet ayrımı yapmadan, fırsat eşitliğini engelleyici davranış ve uygulamalara meydan vermeden tarafsızlık içerisinde hizmet gereklerine uygun davranacak ve keyfiyetten kaçınacaklar. Çalışanlar, görevle ilişkisi bulunan hiçbir kişi veya kurumdan hediye almayacaklar ve özel menfaat beklentisi içerisine de girmeyecek. Kamu malları ve kaynaklarını kamusal amaçlar ve hizmet gerekleri dışında kullanmayacaklar ve kullandırmayacak. Kaynakları israf etmeyecekler. Ayrıca kişilerin dilekçe, bilgi edinme, şikayet ve dava açma haklarına saygılı davranacak, hizmetten yararlananlara, çalışma arkadaşlarına ve diğer muhataplarına karşı ilgili, nazik ve saygılı hareket edecekler."

Bakanlık, halen görev başındaki eğitim çalışanlarına "Etik Sözleşmesi"nin imzalattırılacağını, göreve yeni başlayacakların da stajyerlik dönemlerinde etik ilkelerine yönelik eğitimden geçirileceğini duyurdu. Genelgede sözleşmenin tüm personele imzalattırılması da istendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber