'Gülenci hakim ve savcılar belirlensin' talebine onay

İstanbul Adliyesi'nde bir ilk gerçekleşti. Cemaatçi hâkim, savcı, kolluk kuvvetleri iddiasına jet soruşturma izni çıktı.

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 27 Şubat 2014 09:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Gülenci hakim ve savcılar belirlensin' talebine onay

FATİH ULAŞ

İstanbul Adliyesi'nde bir ilk gerçekleşti. Cemaatçi hakim, savcı, kolluk kuvvetleri iddiasına jet soruşturma izni çıktı. Avukat Hüdaverdi Yıldırım, ABD'de yaşayan Fethullah Gülen ile İstanbul Adliyesi'nde Gülen cemaatine mensup hakim, savcılar ve kolluk görevlileri hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Yıldırım'ın dilekçesinde, Gülen ile birlikte bu kişilerin "örgüt kurma, örgütlü darbe teşebbüsü, örgütlü dolandırıcılık ve memuriyet görevini suiistimal" suçlarından yargılanması talep edildi. Suç duyurusu dilekçesini işleme koyan Başsavcılık, iddiaları soruşturması için Cumhuriyet Savcısı Erhan Gülcan'ı görevlendirdi. Avukat Yıldırım'ın 6 sayfalık dilekçesinde, Gülen'in gizli ve açık talimatları ile cemaatin eğitim, yargı ve emniyet teşkilatlarında kadrolaştığı ve bu kadroların yasadan kaynaklanan yetkilerini devlet, millet menfaati yerine cemaatin hedefleri doğrultusunda kullandığı ifade edildi.

17 ARALIK DARBESİ

Yıldırım'ın dilekçesinde ayrıca, 17 Aralık operasyonunda mesleki sıfatını siyasi şantaj malzemesi haline getiren bazı savcıların, mensubu oldukları Gülen cemaatinin lehine savcılık yaptıkları, milli ekonomik sırlar ile devlet sırlarını ifşa ettikleri ve yandaş basına servis yaptıkları öne sürüldü. Bu arada, Akabe Vakfı kurucusu Mustafa İslamoğlu ile bazı vakıf yönetici ve üyeleri, paralel yapının telefonlarını dinlediği iddiasına ilişkin, suç duyurusunda bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber