Engelleme kararı 24 saat içinde hakim önüne gelecek

İnternet düzenlemesinde TİB Başkanlığı’na verilen yetkileri de yeniden düzenleyen “Torba Kanun” teklifi, TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilerek yasalaştı.

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 27 Şubat 2014 08:28, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
Engelleme kararı 24 saat içinde hakim önüne gelecek

NEVİN BİLGİN

TBMM Genel Kurulu'nda Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün internet yasası üzerinde istediği değişiklikler "torba teklife" eklenirken, Ak Parti'den sürpriz bir geri adım geldi. TİB Başkanı'na mahkeme kararları dışında "siber güvenlik" gerekçesiyle istediği her türlü trafik bilgisini alabilmesi hükmü tekliften çıkarıldı. Bu hüküm TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda son dakikada eklenmişti.

'Trafik'e de düzenleme

Trafik bilgilerinin TİB başkanı tarafından istenmesini düzenleyen 16. maddede Ak Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın ve arkadaşlarının imzasıyla bir önerge verildi. Önergede "siber güvenlik" ifadesinin madde metninden çıkarılması istenirken, gerekçe "Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı tarafından yalnızca mahkemelerce talep edilen trafik bilgilerinin istenilebilmesi amaçlanmıştır" şeklinde açıklandı. Değişiklik önergesi Ak Partililerin oylarıyla kabul edildi. Bu değişikliğin arkasında kamuoyunda oluşan tepkinin ardından Çankaya Köşkü'nden Ak Parti'ye iletilen "bu düzenleme yanlış" mesajının etkili olduğu öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber