'Savcının görevini yapmadığı haberi doğru değil'

Adana Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü bir soruşturma nedeniyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ve Cumhuriyet Savcısının görevlerini yapmadığına dair haberler gerçeği yansıtmamaktadır

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Şubat 2014 16:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Savcının görevini yapmadığı haberi doğru değil'

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığından, "Adana Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü bir soruşturma nedeniyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ve bir cumhuriyet savcısının görevlerini yapmadığına dair haberlerin gerçeği yansıtmadığı" bildirildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan yazılı açıklamada, "bazı basın yayın organlarında, Adana Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü bir soruşturma nedeniyle Ankara'da bulunan şüphelilerin yakalanarak Adana'ya götürülmesi için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına yazılan talimatın geciktirildiği ve Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ile görevli bir cumhuriyet savcısının görevlerini yapmadığına dair haberler çıktığı" anımsatıldı.

Açıklamada, "Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına yazılan talimat gereğince, Ankara Emniyet Müdürlüğü ve Ankara Merkez Komutanlığı yetkilileri ile gerekli yazışmalar yapılmış olup, belirtilen şüphelilerin gecikmeksizin Adana Cumhuriyet Başsavcılığına götürülmesi sağlanmıştır. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ile görevli bir cumhuriyet avcısının görevlerini yapmadığına dair haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Ayrıca basın yayın organlarında ismi belirtilen cumhuriyet savcısının talimat soruşturması ile ilgili bir görevi bulunmamaktadır" ifadeleri kullanıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber