AK Partiden, belediyelerin dini içerikli yayınları için genelge

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Mayıs 2006 23:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AKP, belediyelere, dini içerikli kitapçık, kitap, broşür hazırlamayı ve program yapmayı yasakladı. Önümüzdeki günlerde tüm belediyelere genelge gönderme kararı alan AKP, "din konusunda fetva vermek sizin işiniz değil, bırakın Diyanet versin" uyarısı yapacak

AK Parti'nin Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Nihat Ergün, "Dini içerikli neşriyat basmak bizim işimiz değil, Diyanet'in işidir. Belediyeler önce 'Trafik kazaları nasıl önlenebilir' ona bakmalıdır" dedi.

AKP yönetimi, Beyoğlu Belediyesi'nin öğrenciler için dini içerikli trafik rehberi hazırlamasının ardından tüm belediyeleri genelgeyle uyarma kararı aldı. Önsözünü Beyoğlu Belediye Başkanı Misbah Demircan'ın yazdığı Çocuklara Trafik Bilgileri ve Eğitimi adlı kitapta "Kuşkusuz trafik kazaları da diğer büyüklü küçüklü bütün olaylar gibi takdir-i ilahidir. Çünkü her şey Allah'ın takdirine bağlıdır. Bazılarının 'Vatandaş trafik kazaları kader değildir' teraneleri bizim birlik esası üzerine kurulu inançlarımıza aykırıdır. Şayet alkollü içkiler ve uyuşturucunun inancımıza göre haram olduğu esasından hareketle ciddi bir çalışma yapılsaydı kazalar azaltılabilirdi" yönünde tespitler alıyordu.

İlahiyatçı Halis Ece'nin kaleme aldığı ve belediyenin 10 bin adet bastırdığı kitapçık, ilköğretim öğrencilerine dağıtılmıştı. Tartışmalara yol açan kitapçığın ardından harekete geçmeye hazırlanan AKP, belediyelerin dini içerikli neşriyat hazırlamasını ve program yapmasını yasaklayacak. AKP Yerel Yönetimler Başkanlığı önümüzdeki günlerde partili tüm belediyeleri genelgeyle uyaracak. Genelgeyle belediyelere, "Dini içerikli program ve neşriyat sizin işiniz değil, kaldı ki bu neşriyatı içeriğinin, programın içeriğinin doğruluğunu yanlışlığını tespit edecek ne uzmanınız var ne uzmanlığınız var. Bu iş sizin değil Diyanet'in işidir. Siz fetva vermeyin" uyarısı yapılacak.

Parti yönetimi, yasağa uymayan belediyeler hakkında parti yönetimi yaptırım uygulama kararı aldı. AKP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Ergün de belediyeleri daha önce sözlü olarak uyardıklarını, ancak bu uyarının bazı belediyeler tarafından dikkate alınmadığını söyledi. "Öyle görünüyor ki bir genelge yayımlayacağız" diyen AKP'li Ergün, fetva vermenin belediyelerin görevi olmadığını kaydetti.

Dini bilgileri güncellemenin de belediyelerin işi olmadığını, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın görev alanına girdiğini ifade eden Ergün, "Bu işe belediyeler girmemeli. Belediyelerin işi bu değil. Belediyeler önce trafik kazalarının nasıl önleneceğine bakmalıdır. Bırakın fetvayı Diyanet İşleri yayınlasın. Müftü söylesin, Belediye Başkanı değil" diye konuştu.

Ergün, önümüzdeki günlerde tüm belediyelere bir genelge göndererek, bu konudaki yasağı duyuracaklarını vurguladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber