MEB'de 'Teyzeoğlu' Danıştay'a ağır bastı

Haber Giriş : 24 Mayıs 2006 10:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakan Hüseyin Çelik, silahlı saldırıya uğrayan Danıştay 2'nci Dairesi'nin kararıyla görevine dönen Müsteşar Yardımcısı Remzi Sezgin'e hiçbir görev vermezken; "teyzeoğlu" diye ifade edilen akrabası vekil müsteşar yardımcısı Cemal Taşar'a Bakanlığın ana birimlerinin sorumluğunu verdi.

Bakan Çelik, Bakanlığın altı müsteşar yardımcısı arasında görev dağılımını gerçekleştirdi. Çelik, görev dağılımında öncelikli birimleri aslen İlköğretim Genel Müdürlüğü'nde daire başkanı olan ancak bir süre önce müsteşar yardımcılığına vekaleten getirilen Cemal Taşar'a verdi. Aynı zamanda Çelik'in akrabası olan ve Çankaya Köşkü'nden vetolu olan Taşar'a, aralarında daire başkanı olarak gözüktüğü İlköğretim Genel Müdürlüğü'nün de bulunduğu 5 birim bağlandı. Taşar İlköğretim Genel Müdürlüğü, Din Öğretimi Genel Müdürlüğü, Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü, Özel Eğitim Rehberlik ve Danışma Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Öğretmene Hizmet ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı'ndan sorumlu oldu.

DANIŞTAY 2. DAİRE VİZELİ BÜROKRATA İSE GÖREV YOK

Çelik, vekil Müsteşar Yardımcısı Cemal Taşar'a önemli birimleri verirken, silahlı saldırıya uğrayan Danıştay İkinci Dairesi'nin kararıyla görevine dönen Müsteşar Yardımcısı Remzi Sezgin'i "pas" geçti. Müsteşar yardımcıları arasında en kıdemli olma özelliğini de taşıyan Remzi Sezgin'in sorumluluğuna hiçbir birim verilmedi. Sezgin aynı zamanda Bakanlığın Beşevler semtindeki kampüsünde bulunan Sağlık İşleri Daire Başkanlığı'nda bir memur odasında oturtuluyor.

Öte yandan Bakanlığın diğer müsteşar yardımcılarına bağlanan birimler ise şöyle:"-Cevdet Cengiz: Erkek Teknik Öğretim, Kız Teknik Öğretim, Ticaret ve Turizm, Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdüklükleri ile İdari ve Mali İşler, Yatırım ve Tesisler Daire Başkanlıkları ve Öğrenci Disiplin Kurulu; -Cumali Demirtaş: Yurtdışı Eğitim Öğretim, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlükleri, Hizmetiçi Eğitim ve Eğitimi Araştırma ve Geliştirme Daire Başkanlıkları ile Merkez Disiplin Kurulu, -Salih Çelik: Yüksek Öğretim ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlükleri ile Okul İçi Beden Eğitim Spor ve İzcilik Dairesi, Ortaöğretim Burslar ve Yurtlar Dairesi ve Projeler Koordinasyon Merkezi Başkanlıkları, -Recep Işık: Yayımlar, İşletmeler, Sağlık İşleri, Eğitim Araçları ve Donatım, Çıraklık Mesleki ve Teknik Eğitimi Geliştirme ve Yaygınlaştırma Daire Başkanlıkları ile İlkokul Öğretmenleri Sağlık ve Sosyal Yardım Sandığı Genel Müdürlüğü."

milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber