Erdoğan'dan 'İŞKUR'a müracaat yapın' uyarısı

"Meslekle ilgili olarak bence İŞKUR'lara müracaatınızı yapın ve meslek danışmanları noktasında imkan var"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Mart 2014 18:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Erdoğan'dan 'İŞKUR'a müracaat yapın' uyarısı

Erdoğan, Denizli'deki ticaret erbabının, sanayicilerin "Eleman arıyoruz, eleman yok" dediklerini aktardı. Şubat'ta 10 bin öğretmenin atandığını, Ağustos'ta da 40 bin öğretmen alınacağını bildiren Erdoğan, "Meslekle ilgili olarak bence İŞKUR'lara müracaatınızı yapın ve meslek danışmanları noktasında imkan var" diye konuştu.

Memur ve işçiden zorunlu tasarruf adı altında kesintilerin yapıldığına dikkati çeken Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Memur ve işçiden ne kestiler biliyor musunuz? 13,5 katrilyon... Başbakan oldum önüme bunu getirdiler. Dediler ki memur ve işçiye borcu 13.5 katrilyon. Adeta şok oldum. Devlet işçisine memuruna böyle borçlu olabilir mi? 13.5 katrilyon, rakama bakın. Çünkü bunlar memura filan maaş ödeyemiyordu. Kim? MHP. Kim? DSP. Kim? Doğruyol, kim şu, kim bu? Maaşlarından kestiler; dedim ki bunları hemen ödeyeceğiz ve sendikalarla arkadaşlarım oturdular ve 13.5 katrilyonu ödedik. Bitti. Fakat bitmeyen bir şey var. Hemen yeni bir şey geldi. Dediler ki Konut Edindirme Yardımı altında bir para daha kestiler. Şu ana kadar ödediğimiz ne biliyor musunuz? 3.5 katrilyon... Aldattılar, 'sizi konut sahibi yapacağız' dediler, paraları kestiler ama hiçbir şey yok. O parayı da biz ödedik. Şimdi hala 'getirin makbuzu' diyoruz 'biz ödeyeceğiz' ve ödüyoruz.

Ne yaptı, 17 katrilyon... Ey MHP, sen nasıl kalkacaksın bu vebalin altından ya... Zaten iktidar olamadı, 3.5 yıl hükümette kaldı, kaçtı gitti. 5 yıllığına gelmiştin niye kaçıp gittin? İşte merhum Ecevit'le beraber koalisyon kurdular. İşte yanlarında bir koalisyon daha vardı ANAP, o zaten malum gitti ve üç buçuk yılda ancak dayandılar, kaçıp gittiler ve bunlar yolsuzlukların iktidarı oldu. Yargılandılar. Ve depremler bunların döneminde geçti, her türlü deprem. Sakarya depremi, Düzce depremi, hepsinin altında bunlar yok oldular. Bunların yarıda bırakıp kaçtıkları o illeri biz yaptık, biz. Biz de deprem geçirdik, Van depremini geçirdik. Bir yılda Van'ı ihya ettik. Şu anda Van'ı tanımazsınız, Bingöl depremini yaşadık ve bir yılda yeni Bingöl'ü inşa ettik. Simav depremini yaşadık, bir yılda Simav'ı ihya ettik. Neden? Çünkü yere sağlam basıyorduk ve aldatmıyorduk ve arkadaşlarım sağlam gidiyorlar, çalışıyorlar takip ediyorlar ve netice alıyorlar."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber