Müezzinoğlu: 186 hastanenin inşaatı devam ediyor

"İstiyorlar ki, istikrarımızı bozsunlar, siyasi istikrar bozulsun, ekonomik istikrar bozulsun. Ekonomik istikrar bozulunca ne olacak? Enflasyon yükselecek, faizler artacak, bankalar, milleti daha rahat hortumlayacak"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Mart 2014 16:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Müezzinoğlu: 186 hastanenin inşaatı devam ediyor

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, bazı kesimlerin Türkiye'nin istikrarının bozulmasını istediğini belirterek, "Ekonomik istikrar bozulunca ne olacak? Enflasyon yükselecek, faizler artacak, bankalar, milleti daha rahat hortumlayacak. Siyasi istikrar bozulunca ne olacak? Koalisyonlar olacak, su bulanacak, milletin ümüğü sıkılacak, milletin cebine uzanan eller güçlü bir şekilde hortumlamaya geçecek" dedi.

Müezzinoğlu, Balıkesir Şehir Hastanesi'nin temel atma töreninde, 11 yılda sağlıkta önemli işlere imza attıklarını, vatandaşa büyük hizmetler sunduklarını söyledi. Halen vatandaşa en iyi hizmet yolunda yatırımlarının sürdüğünü dile getiren Müezzinoğlu, 31 bin yatak kapasiteli 186 hastanenin inşaatının devam ettiğini kaydetti.

Sudan'da Türkiye Cumhuriyeti Devletinin yaptırdığı 200 yataklı hastanenin açılışını yaptığını anımsatan Müezzinoğlu, "Ey Kılıçdaroğlu, Sudan neresidir sen bilir misin?" ifadesini kullandı.

AK Parti olarak, 11 yıldır milletin hizmetkarlığını yaptıklarını, dünya standartlarında sağlık hizmeti sunduklarını dile getiren Müezzinoğlu, şöyle konuştu:

"Türkiye'de birilerini rahatsız olduğu konu var, siyasi istikrar. AK Parti istikrarından, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dik duruşundan, yürüyüşünden rahatsız olanlar var. İstiyorlar ki, istikrarımızı bozsunlar, siyasi istikrar bozulsun, ekonomik istikrar bozulsun. Ekonomik istikrar bozulunca ne olacak? Enflasyon yükselecek, faizler artacak, bankalar, milleti daha rahat hortumlayacak. Siyasi istikrar bozulunca ne olacak? Koalisyonlar olacak, su bulanacak, milletin ümüğü sıkılacak, milletin cebine uzanan eller güçlü bir şekilde hortumlamaya geçecek. Ama Başbakan Recep Tayyip Erdoğan var, AK Parti ve millet var. Sağlıkta Kılıçdaroğlu'nun rüyasında görse bile inanamayacağı koşulları oluşturduk."

Hastanelerde rehin kalmanın olmadığını belirten Müezzinoğlu, "SSK hastanesi ayrı, devlet hastanesi ayrı özel hastane ayrı, böyle bir şey yok. Aile hekimlerine gidebiliyor muyuz ey Balıkesirliler? İstediğimiz uzmana en ideal tedaviyi görebiliyoruz" diye konuştu.

Müezzinoğlu, bütün bunlardan Almanya, İngiltere rahatsız olsa da belirledikleri hedeflere Türkiye'yi götüreceklerini vurgulayarak, "Rahatsız olanlar var. Bunlardan Almanya, İngiltere, İsrail rahatsız oluyor. Onlar bizim büyümemizden, gelişmemizden rahatsız olabilirler de ey Cumhuriyet Halk Partisi adında halk geçiyor sen niye rahatsız oluyorsun? Ey Milliyetçi Hareket Partisi adında millilik geçiyor sen niye rahatsız oluyorsun? Bayrağımızı Sudan'da dalgalandırıyoruz. Somali'de de dalgalanacak, Kosova'da dalgalanıyor, Pakistan'da da. Biz büyük devletiz, büyük milletiz" dedi.

- "Yeni çete süreci"

Birilerinin bu gidişattan, Türkiye'nin büyümesinden, gelişmesinden, büyük devlet olmasından rahatsızlık duyduğunu belirten Müezzinoğlu, "Önümüzde engeller çıkarmaya, tuzaklar kurmaya, milletin önüne çukurlar kazmaya çalışıyorlar. İktidar olduğumuzdan bu yana, bir taraftan hizmetler yaparken diğer taraftan bunlarla uğraştık. Bugüne kadar kapatma davalarıyla, 27 Nisan bildirileriyle, çetelerle uğraştık. Şimdi yeni bir çete süreciyle uğraşıyoruz. İnşallah 30 Mart akşamı bu çeteleri de dağıtacağız. Balıkesir hazır mı, kadınlar gençler hazır mı?" ifadesini kullandı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ahmet Edip Uğur, AK Parti hükümetleri sayesinde Balıkesir'in önemli gelişme gösterdiğini belirterek, tıp fakültesi hastanesiyle, otoyol, adalet sarayları ve eğitim kurumlarıyla ilin birçok yatırım aldığını söyledi.

Balıkesir için büyük çabalar harcadıklarını vurgulayan Uğur, "Bu çabada siyasi istikrar arkasından gelen ekonomik istikrar çok önemli rol oynadı. Türkiye'nin dış borçlarını ödemesi, 11 yıllık iktidar döneminde yaptığı 675 milyar liralık devlet yatırımı, IMF'ye borçlarını ödedikten sonra verdiği 5 milyar dolar borç... Bir taraftan büyüyor yatırım yapıyorsunuz, öbür taraftan borçlarınızı ödüyorsunuz" dedi.

Konuşmaların ardından Müezzinoğlu, Uğur, Vali Ahmet Turhan ve diğer protokol üyeleriyle Balıkesir Şehir Hastanesinin temelini attı.

Müezzinoğlu, kürsüye çağırdığı ihaleye alan firmanın yetkilisiyle hastanenin bitirileceği zaman konusunda pazarlık yaptı. 23 Nisan 2016'da bitirilecek hastanenin daha kısa sürede tamamlanmasını isteyen Müezzinoğlu, "Milli gün olsun, 29 Ekim 2015 olsun" demesi üzerine bu tarihte karar kılındı.

Müezzinoğlu, daha sonra, beraberindekilerle, yeni yaptırılan Balıkesir Halk Sağlığı ve İl Sağlık Müdürlüğü hizmet binasının açılışını gerçekleştirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber