Işık: Kriptoyu yakında çözeceğiz

TÜBİTAK’ın ürettiği kriptolu telefonların dinlendiğinden şüphelendiği için talimat veren Bilim Bakanı Işık, incelemelerin sürdüğünü söyledi. Bakan, “Kimin, nasıl dinlediği yakında ortaya çıkar” dedi.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 05 Mart 2014 07:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Işık: Kriptoyu yakında çözeceğiz

Muhammet KUTLU

BİLİM, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, AK Parti üzerinden ülkeyi hedef alan saldırıların, Türkiye'nin yükselişinden duyulan rahatsızlıktan kaynaklandığını söyledi. TÜBİTAK tarafından üretilen kriptolu telefonların dinlenmesi konusunda başlatılan incelemenin sürdüğünü de ifade eden Bakan Işık, AKŞAM'a özel açıklamalar yaptı. Bakan Işık, şöyle konuştu: Türkiye'nin her alanda kaydettiği önemli başarılar ve 2023 hedefleri bazı çevrelerin hesaplarını altüstü etti. Son dönemde yaşanan saldırılar, Türkiye'nin yükselişini durdurmak ve istikrarsız bir ülke oluşturma amacı gütmektedir.

ENDİŞELERİMİZ HAKLI ÇIKTI

Yazılımı yabancı ülkeler tarafından yapılmış kriptolu telefonlar dinlenemiyor. Ama Başbakanımız'ın da kullandığı, TÜBİTAK'ın kriptolu telefonlarının güvenliğine yönelik endişelerimiz vardı. TÜBİTAK'ın kriptolu telefonları için inceleme talimatını da bu endişeden hareketle 1 Şubat'ta vermiştim. Son olaylar bizim bu endişemizi haklı çıkardı. Kriptolu telefonların dinlendiğini biliyoruz. Ama kimin dinlediği ve nasıl dinlendiği konusu, sistemin bütününü kapsayan teknik incelemelerimiz sonucunda ortaya çıkacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber