5 günlük haritalı hava tahmini

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 05 Mart 2014 09:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
5 günlük haritalı hava tahmini

Yapılan son değerlendirmelere göre; Batı kesimlerin yağmur ve sağanak, kıyı kesimlerin yer yer gökgürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Kıyı Ege, Antalya, Aydın, Burdur, Isparta ve Denizli'nin güney ilçeleri ile Balıkesir'in Edremit Körfezi ve çevresinde kuvvetli, İzmir, Muğla ve Antalya çevrelerinde ise yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI :Kuzey, iç ve doğu bölgelerde 3 ila 5 derece artacağı, güneybatı kesimlerde 2 ila 5 derece azalacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Genellikle güney yönlerden orta kuvvette, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun güneyi ile Çanakkale çevrelerinde kuvvetlice (30-50 km/s) eseceği tahmin ediliyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Kıyı Ege, Antalya, Aydın, Burdur, Isparta ve Denizli'nin güney ilçeleri ile Balıkesir'in Edremit Körfezi ve çevresinde kuvvetli, İzmir, Muğla ve Antalya çevrelerinde ise yer yer çok kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Ani sel, su baskını, yıldırım vb.) tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber