İşte Köşk'ün telekulak önlemleri

Gül'ün "Benim makamım ve odalarımla ilgili böyle birşey söz konusu değil" açıklamasına rağmen harekete geçildi

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 07 Mart 2014 07:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İşte Köşk'ün telekulak önlemleri

Bahar BAKIR

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yasa dışı dinlemelerle ilgili, "Benim makamım ve odalarımla ilgili böyle birşey söz konusu değil. Onlarla ilgili düzenli tedbirler alınır" sözleri üzerine gözler Çankaya Köşkü'nde alınan önlemlere çevrildi. İşte Köşk'ün telekulak önlemleri:

EĞİTİM YURTDIŞINDA

1- Aramaların bir bölümü MİT uzmanlarıyla birlikte yapılıyor.

2- Çankaya ve Tarabya Köşklerindekilerle birlikte Gül'ün yakın korumaları 500 kişilik bir ekip. Koruma Dairesi Başkanlığı'nda bu tür aramaları yapan bir teknik ekip var. Bu ekip ABD, İngiltere ve İtalya'da eğitim aldı, MİT'te de bir ay süren ortak eğitim gördü.

RÖNTGENİ ÇEKİLİYOR

1- Aramalar en ileri teknoloji cihazlarla yapılıyor. Cihazların en yeni versiyonları kullanılıyor.

2- Dedektör, sinyal belirleyici, röntgen çeken aletler var. Röntgen çeken cihaz duvarın içinin resmini alıp içeride kablo gibi yabancı bir malzeme bulunup bulunmadığını gösteriyor.

OBJELERE ÖZEL BARKOD

1- Prizler devamlı kontrol ediliyor, elektrik sistemi ve avizeler sürekli aranıyor.

2- Bir odanın detaylı bir şekilde aranması 2,5 saat sürüyor.

3- Makam odasındaki aramalar ani olarak yapılıyor. Koruma Başkanlığı zaman zaman Köşk'ün teknik ekibine ve diğer görevlilere bilgi vermeden MİT'in elemanlarını arama için davet ediyor.

4- Cumhurbaşkanı Gül'ün makam odasındaki sabit ve değiştirilebilecek bütün objeler barkodlandı. Aniden barkod kontrolü yapılıyor. Değişen bir obje varsa hemen sinyal alınıyor.

KRİPTOLU TELEFON KULLANMADI

Başbakanlığından bu yana çok zorunlu olmadıkça cep telefonu kullanma alışkanlığı neredeyse bulunmayan Gül'ün, kriptolu cep telefonunu da kullanmadığı öğrenildi. Gül görüşmelerini sekreteryası üzerinden güvenli sabit telefonla yapıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber