Deprem Haftası'nda 250 bin kişiye ulaşıldı

AFAD, Deprem Haftası nedeniyle ülke genelinde okullar, üniversiteler, cezaevleri, hastaneler, alışveriş merkezleri ve öğrenci yurtlarında arama kurtarma ve tahliye tatbikatları yaptı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Mart 2014 11:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Deprem Haftası'nda 250 bin kişiye ulaşıldı

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Deprem Haftası nedeniyle 81 ilde arama, kurtarma ve tahliye tatbikatları yaparak 250 bin kişiyi bilinçlendirdi.

AFAD'dan yapılan açıklamaya göre, 1-7 Mart Deprem Haftası nedeniyle İl AFAD müdürlükleri aracılığıyla çok sayıda etkinlik gerçekleştirildi.

Etkinlikler kapsamında okullar, üniversiteler, cezaevleri, hastaneler, alışveriş merkezleri, organize sanayi bölgeleri ve öğrenci yurtlarında arama kurtarma ve tahliye tatbikatları yapıldı. 81 ilde düzenlenen tatbikatlar sayesinde 250 bin vatandaşa ulaşıldı. Tatbikatlarda, AFAD personeli tarafından vatandaşlara teorik ve pratik bilgiler aktarıldı, depremlere yönelik farkındalık artırıcı broşürler dağıtıldı.

Alışveriş merkezleri ve şehir meydanlarında, depremle ilgili resim ve fotoğraf sergileri açıldı, arama ve kurtarma malzemeleri sergiledi. Gençlerin afetler konusunda farkındalık ve bilinç düzeyinin artırılması için okullarda afiş, resim ve kompozisyon yarışmaları yapıldı.

İl AFAD Müdürlüklerince çeşitli üniversitelerden akademisyenlerin konuşmacı olarak katıldığı, depremlerden korunma yollarının ve sivil toplum kuruluşlarının afetlerdeki rolünün tartışıldığı konferans ve paneller düzenlendi. Yerel televizyon kanallarında deprem konusunda farkındalığa ve bilinçlendirmeye yönelik yayınlar gerçekleştirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber