Altının ons fiyatı, 1.348 dolar seviyesinde

Altının onsu, ABD istihdam verileri öncesinde 1.350 dolar altında dengelendi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Mart 2014 12:01, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
Altının ons fiyatı, 1.348 dolar seviyesinde

- Altın fiyatlarının yönü üzerinde kritik öneme sahip tarım dışı istihdam verisi öncesinde analistlerin direnç olarak nitelendirdikleri 1.350 doların üzerini test eden altının ons fiyatı, 1.348 dolar seviyelerinde işlem görüyor

- Noor Capital Market Uluslararası Piyasalar Uzmanı Uluhan:

- "ABD şubat tarım dışı verisi altının mart ayı ve sonraki süreçteki seyri açısından belirleyici olacaktır"

- "Bundan dolayı düşük veri altının yukarı yönlü trendini destekleyecek ve 1.350 dolar direnç seviyesi bu gelişme ile beraber aşılacaktır"

- "Aksi yönde gelişme olmadıkça da yukarı trend ilk etapta 1.400 dolar üzerine kadar etkisini sürdürecektir"

İSTANBUL (AA) - Altın fiyatlarının yönü üzerinde kritik öneme sahip tarım dışı istihdam verisi öncesinde analistlerin direnç olarak nitelendirdikleri 1.350 doların üzerini test eden altının ons fiyatı, 1.348 dolar seviyelerinde işlem görüyor.

ABD haftalık işsizlik başvuruları verisinin beklentilerin altında gelmesi, ECB'nin faizlerde ve para politikasında bir değişikliğe gitmemesinin dolar üzerinde yarattığı baskı ve Kırım parlamentosunun Rusya'ya bağlanma kararı almasının siyasi gerginliği artırmasıyla güvenli liman varlıklarına gelen talebin etkisiyle altının ons fiyatı dün 1.353,57 dolar seviyesine kadar yükseldi.

Analistler, bugün ABD tarım dışı istihdam verisinin altın fiyatlarında sert hareketlere neden olabileceğini belirtirken, verinin beklentilerin altında gelmesi durumunda altın fiyatlarında yukarı yönlü bir hareketin görülebileceğini, beklentilerin üstünde bir verinin ise altın fiyatlarında düzeltme yaşanma ihtimalini artıracağını kaydediyor.

Altının onsunda, teknik olarak ise son bir haftalık süreçte 3 kez test edilen 1.354 dolar seviyesinin güçlü direnç konumuna geldiğini belirten analistler, bu seviyenin kırılması durumunda 1.374 dolar seviyesinin gündeme gelebileceğini tahmin ediyor. Analistler, aşağı yönlü hareketlerde 1.330 dolar seviyesinin destek konumunda olduğunu ifade ediyor.

- "Altında, yukarı trend ilk etapta 1.400 dolar üzerine kadar etkisini sürdürecektir"

Noor Capital Market Uluslararası Piyasalar Uzmanı Ahmet Uluhan konuya ilişkin değerlendirmesinde, haftaya Ukrayna geriliminin etkisi ile sert yükselişle başlayan altının bir kez daha 1.350 dolar direncinin zorlamasının ardından yine gelişmelerin etkisi ile gerileyerek 1.330 dolar destek seviyelerini test ettiğini söyledi.

Ukrayna krizinin şiddetini azaltmasının gapli açılış yapan altının bu farkını tekrar kapatmasını sağlamış olduğunu belirten Uluhan, hafta ortasından itibaren kendi ekonomik gündemine endeksli altının, dün akşam saatlerinden itibaren bir kez daha Ukrayna geriliminin ısınması ve bugün açıklanacak ABD tarım dışı istihdam verisine yönelik beklentilerle primlendiğini ve 1.350 dolar kademelerine tırmandığını kaydetti.

Uluhan, haftalık periyotta 1.350 - 1.330 dolar bandındaki yatay hareketliliğin altının genel görünümündeki yukarı yönlü potansiyelini de kuvvetlendirmiş olduğunu vurgulayarak, bugün açıklanacak ABD şubat ayı tarım dışı istihdam verisinin altının mart ayı ve sonrasındaki seyri açısından belirleyici olacağını belirtti.

Son iki aydır biraz da mevsimsel etkilerle düşük kalan istihdam verisinin bu ay da düşük kalmasının beklendiğini vurgulayan Uluhan, şunları aktardı:

"Bu durum piyasalarda Fed'in varlık alımlarından çıkışta pas geçme ihtimalini kuvvetlendirecektir. Bundan dolayı düşük veri altının yukarı yönlü trendini destekleyecek ve 1.350 dolar direnç seviyesi bu gelişme ile beraber aşılacaktır. Aksi yönde gelişme olmadıkça da yukarı trend ilk etapta 1.400 dolar üzerine kadar etkisini sürdürecektir. Her ne kadar piyasada 'Fed mart ayını pas geçer mi?' algısı oluşsa ve bu durum fiyatlansa da biz bunun düşük ihtimal olduğunu öngörüyoruz. Yani Fed her durumda varlık alımlarında 10 milyar dolarlık indirimle mevcut takvimine sadık kalacaktır. Tarım dışı istihdam verisinin beklentilerin üzerinde yüksek gelmesi durumunda ise altında sert gerileme beklenmeli ve 1.310 - 1.280 dolar kademeleri hedeflenmelidir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber