Sağlık çalışanları emeklerinin karşılığını almak istiyor

Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Sağlık-Sen) Bursa Şubesi, sağlık çalışanlarının ekonomik ve özlük haklarının iyileştirilmesi için yaptığı çalışmaları sürdürüyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Mart 2014 11:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sağlık çalışanları emeklerinin karşılığını almak istiyor

Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Sağlık-Sen) Bursa Şubesi, sağlık çalışanlarının ekonomik ve özlük haklarının iyileştirilmesi için yaptığı çalışmaları sürdürüyor.

Sağlık çalışanları için önemli konulardan biri de ek ödemelerin zamanında ve eksiksiz ödenmesi. Konuyla ilgili bir değerlendirmede bulunan Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Sağlık-Sen) Bursa Şubesi Başkanı Gökhan Yünkül, ek ödeme alamayan sağlık çalışanlarının yanında olduklarını söyledi. Yünkül, "İnsan hayatını korumaya odaklı çalışanlarımızın haklarını savunmaya devam edeceğiz. Gayemiz ailesinden, özel hayatından fedakarlık ederek insanımıza hizmet eden sağlık çalışanlarının haklarını korumaktır. Son günlerde bazı kurumlarımızda yaşanan aksaklıkları kamuoyuna açıklamakta fayda görüyorum. Son bir yıldır Zübeyde Hanım Doğumevi çalışanlarımız maalesef ek ödemelerini tam olarak alamamakta ve büyük mağduriyet yaşamaktadır. Hastane gelirlerinin az olmasından kaynaklanan bu meselenin bir an önce giderilmesi gerekmektedir. Bir ebe arkadaşımız emsali bir personelden yaklaşık 250 ila 600 TL arasında, bir doktor arkadaşımız emsali personelden yaklaşık 2 bin TL eksik ek ödeme almaktadır. Bu durum çalışanlarımızı ciddi anlamda mağdur etmektedir" dedi.

Sağlık Bakanlığı Kamu Hastaneler Kurumu İzleme Ölçme ve Değerlendirme Başkan Yardımcılığı tarafından 2013 Eylül ayında yapılan bir araştırmaya göre, hastanelerin her bir normal doğumda 70,70 TL, her sezaryen doğumda ise 298,24 TL zarar ettiğini anlatan Yünkül, "Gelirlerinin önemli kalemini doğumlardan elde edilen kadın doğum hastanelerinin bu sebeple gelirleri yeterli olmadığından, personele dağıtılan ek ödeme miktarı da azalmakta ve bu da sağlık çalışanlarının gelirlerinde düşüşe sebep olmaktadır. Zübeyde Hanım Doğumevi'nde artık bıçak kemiğe dayanmıştır. Sağlık çalışanları zaten zor şartlarda görev yaparken, ekonomik haklarının da ödenmemesi sebebiyle ciddi bir bıkkınlık yaşamaktadırlar. Bu sebeple personelin büyük çoğunluğu hastaneden ayrılmak istemektedir. Sağlık-Sen Bursa Şubesi olarak yetkilileri bu duruma dur demeye davet diyoruz" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber