Kıyılarda denetim arttı, kaçak yapılar yıkılıyor

Çok sayıda ihbar alan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Kıyı Kanunu’nu ihlal eden tesis ve işletmelerde denetimi hızlandırdı.

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 09 Mart 2014 10:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kıyılarda denetim arttı, kaçak yapılar yıkılıyor

Ercan Baysal/Ankara

Bodrum kıyılarında başlayan kanuna aykırı kaçak yapıların yıkım işlemi genişliyor. Ege Denizi'ne sahili olan yerlerin incelemesinin tamamlanmasının ardından Akdeniz ve Karadeniz Bölgesi'ndeki kaçak yapıların yıkımına da başlanacak. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na sahildeki kaçak yapılaşmaya ve Kıyı Kanunu'nun ihmal edildiğine yönelik çok sayıda ihbar geldiği öğrenildi. Yıkımlara ilişkin gerekli belge ve dokümanlar temin edildi. Türkiye'nin önde gelen tatil yörelerinden Antalya'da yapılan denetimlerde ise genelde otellerin Kıyı Kanunu'ndaki ilk 50 metre kuralını ihlal ettiği ortaya çıktı. Kıyı Kanunu'na göre kıyıların ilk 50 metrede reaktif alan, park alanları, spor alanları gibi vatandaşın kullanabileceği alanlardan oluşması gerekiyor. Antalya'da yapılan denetimlerde ya otellerin havuzlarının ilk 50 metreyi geçtiği ya da otelin tamamının kıyıyı ihlal ettiği ortaya çıktı.

'Denize sıfır' ilanlara takip

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan edinilen bilgilere göre, özellikle Bodrum Yarımadası ve Antalya gibi sahil yerlerinde çok sayıda izinsiz iskele bulunuyor ayrıca, gazetelere verilen 'denize sıfır' ilanları da yakın takibe alındı. Konuya ilişkin Maliye ile Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı işbirliğiyle çalışma yürütülüyor. Akdeniz'in yanı sıra Karadeniz'de de kapsamlı denetim faaliyetleri başlayacak. Bakanlığın kıyılarda çarpık yapılaşmaları engelleme çalışması da hız kazanırken, yeni yapılardaki mimariye de dikkat edilecek. Sahil şeridinde yapılacak yapıların estetik komisyonlarınca değerlendirilmesi zorunlu olacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber