26/05/2006'nun Önemli Gündem Başlıkları

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Mayıs 2006 07:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Erdoğan'ın programı
- Almanya'nın başkenti Berlin'de temaslarda bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Almanya Başbakanı Angela Merkel ile biraraya gelecek.

Bakanların faaliyetleri
- Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, saat 17.30'da Bilkent Üniversitesi Proje Ödül Töreni'ne katılacak, saat 19.00'da TOBB Genel Kurulu yemeğine iştirak edecek.
- Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, saat 10.30'da, Okan Üniversitesi Akfırat Kampüsü'nün temelini atacak.

Siyasi partilerin faaliyetleri
- DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, DYP İstanbul İl Teşkilatı'nın saat 20.00'de Grand Cevahir Otel'de düzenleyeceği yemeğe katılacak.

Basın toplantısı, tören, eylem, panel, toplantı, görüşme
- Emniyet Genel Müdürlüğü Sözcüsü İsmail Çalışkan, saat 10.00'da haftalık olağan basın toplantısını gerçekleştirecek.
- TOBB Genel Kurul üyeleri, 61. Genel Kurul Toplantısı çerçevesinde, saat 15.00'te Anıtkabir'i ziyaret edecek, saat 15.30'da TOBB yeni hizmet binasını gezecek. Üyeler, saat 17.00'de Hizmet Şeref Belgesi ve Plaket Töreni düzenleyecek, saat 19.00'da akşam yemeği verecek.
- Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, Ankara'da saat 11.00'de basın toplantısı düzenleyecek.
- Başkent Üniversitesi Stratejik Araştırmalar Merkezi tarafından, saat 14.00'te, "Genişletilmiş Ortadoğu Projesi" konulu bir panel düzenlenecek.
- Ankara Üniversitesi tarafından saat 14.00'te, "Sürdürülebilir Büyüme İçin Sağlık Endüstrisinde Çevre Dostu Biyoteknolojik Üretim" konulu bir panel düzenlenecek.
- Mamak İnşaat Müteahhitleri Derneği tarafından, saat 19.00'da tanışma yemeği düzenlenecek.
- Geleneksel Aile Eğitim Semineri ve Çocuk Şöleni, Ankara'da saat 10.00'da başlayacak.
- İletişim Vakfı tarafından düzenlenen ödül töreni, Ankara'da saat 16.00'da başlayacak.
- Rizeliler Kültür ve Dayanışma Derneği üyeleri tarafından, Ankara'da saat 12.00'de basın açıklaması yapılacak.
- Türkiye Buz Pateni Federasyonu Başkanı Fahrettin Kandemir, Ankara'da saat 10.00'da basın toplantısı düzenleyecek.
- Suat Orgun'un resim sergisi, Ankara'da saat 19.30'da açılacak.
- Bağımsız Türk Ortodoks Patrikhanesi, saat 10.30'da Karaköy'deki Patrikhane binasında, son gelişmelerle ilgili bir basın açıklaması yapacak.
- ESP'liler, Danıştay'a saldırıdan sonra ortaya çıkan çete ve mafya ilişkileri ile ilgili olarak, saat 12.30'da Taksim Tramvay Durağı'nda bir açıklama yapacak.
- Esenyurt KİPTAŞ konutlarının satışı ile ilgili basın açıklaması, saat 11.00'de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın da katılımıyla İstanbul Büyükşehir Belediyesi Saraçhane binasında yapılacak.
- Yaratıcı Çocuklar Derneği, 17.00-19.00 saatleri arasında Dolmabahçe Sarayı'nda bir tiyatro gösterisi sunacak.
- Esenyurt Belediyesi'nin katkılarıyla düzenlenen İSMEK sergisinin açılışı, saat 15.00'te Esenyurt Kültür Merkezi ek binasında yapılacak. Örnek Mahallesi Esenyurt İlköğretim Okulu'nun temel atma töreni ise saat 16.00'da gerçekleşecek.
- TMMOB, saat 11.00'de Yıldız Sarayı Dış Karakol binasında yapılacak basın toplantısıyla, Yargıtay 14. Hukuk Dairesi'nin Ritz Carlton (Gökkafes) hakkında aldığı kararı açıklayacak.
- İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, saat 10.00'da, Saraçhane'deki başkanlık makamında, Atatürk Havalimanı'ndaki yangında görev alan itfaiyeciler ve söndürme uçaklarının personeli ile görüşecek.
- Bahçeşehir Üniversitesi'nin düzenlediği 'My Fest' etkinlikleri, saat 10.00'da Beşiktaş Kampüsü'nde başlayacak.
- Beylikdüzü Belediyesi'nin beldede okuyan lise son sınıf öğrencilerine yönelik düzenlediği yat gezisi saat 12.30'da Beşiktaş İskelesi'nden start alacak. Yat gezisine Soner Arıca da katılacak.
- Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün davetlisi olarak İstanbul'da bulunan Avrupa Parlamentosu Alman Sosyal Demokrat Grubu Başkanı ve Enerji Politikası Sözcüsü Bernhard Rapkay, saat 10.00'da Ritz Carlton Otel'de düzenlenecek olan AB Söyleşileri'ne katılacak.
- Haliç Üniversitesi tarafından düzenlenen "2006 ÖSS ve Değişen Sınav Sistemi" konulu konferans, saat 11.00'de üniversitenin Mecidiyeköy Kampüsü'nde yapılacak.
- GOP Belediyesi'nin Yenimahalle 602. Sokak'ta inşa ettiği Dumlupınar Parkı'nın açılışı nedeniyle, saat 14.00'te bir tören düzenlenecek.
- İHH'nin Filistinli Belediye Başkanları için düzenlediği ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın da katılacağı istişare amaçlı çalışma yemeği, saat 20.00'de Süleymaniye'deki Darüzziyafe'de gerçekleşecek.
- Fatih Belediyesi'nin düzenlediği 'Fetih Şenlikleri' kapsamında, Aksaray Metro İstasyonu önü, Fatih Camii avlusu ve Sümbülefendi Camii avlusunda, saat 14.00'te gerçekleştirilecek Mehter Konseri'nde vatandaşlara Osmanlı Pilavı dağıtılacak.

EKONOMİ GÜNDEMİ
------------------------------
Okan Üniversitesi Akfırat Kampüsü'nün temel atma töreni
- Okan Üniversitesi Akfırat Kampüsü'nün temeli, saat 10.30'da Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener tarafından atılacak. Okan Üniversitesi'nin Geleneksel Bahar Şenliği de 13.00-02.00 saatleri arasında İstanbul Park (Formula-1) Tesisleri'nde gerçekleştirilecek.

"Faktoring Sektörü ve Uygulamaları" konulu toplantı
- Faktoring Derneği ile İktisadi Araştırmalar Vakfı'nın (İAV) ortaklaşa düzenledikleri "Faktoring Sektörü ve Uygulamaları" konulu toplantı, saat 14.00'te Güneş Sigorta A.Ş. Konferans Salonu'nda (Esentepe) gerçekleştirilecek. Toplantının açılış oturumuna, yapılan mevzuat değişikliği ile bu yılapar - ESP'liler, Danıştay'a saldırıdan sonra ortaya çıkaın başından itibaren faktoring sektörünün denetim ve gözetimine yetkili kılınan Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) Başkanı Tevfik Bilgin de katılacak. Açılış bölümünde Bilgin'in yanısıra Faktoring Derneği Başkanı Mehmet Çınar ile İAV Başkanı Prof. Dr. Orhan DİKMEN de birer konuşma yapacak.

"Gayrimenkul Piyasasında Yeni Perspektifler" konulu uluslararası sempozyum
- İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu tarafından saat 09.30'da İstanbul Üniversitesi Merkez Bina Doktora Salonu'nda düzenlenen "Gayrimenkul Piyasasında Yeni Perspektifler" konulu uluslararası sempozyumun açılış konuşmasını, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Doç. Dr. Doğan Cansızlar yapacak.

GİSAD Dış Ticaret A.Ş. ile KFH arasında murabaha anlaşması
- GİSAD Dış Ticaret A.Ş.'nin Kuwait Finance House (KFH) ile gerçekleştireceği 20 milyon dolarlık murabaha anlaşmasının imza töreni saat 10.30'da GİSAD Plaza'da (Merkez Mah. Çınar Cd. No: 6-1, K:2/Yenibosna) yapılacak. İki taraf arasında 20 milyon dolarla başlayan murabaha anlaşmasının 100 milyon dolara çıkarılmasıyla ilgili de görüşmeler yapılacak. İmza törenine GİSAD Grup Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Özdoğan ve Kuwait Finance House Uluslararası Yatırımlar Başkanı Emad Al Monayea ve Kuwait Finance House Yatırım Müdürü Masroor Ahmed Sıddıqui katılacak.

"Herkes İçin Güvenlik Uluslararası Afiş Yarışması"nın sonuçları
- Renault'nun ilköğretim öğrencilerinde yol güvenliği bilincinin ve ortak düşünme alışkanlığının geliştirilmesi için düzenlediği "Herkes İçin Güvenlik Uluslararası Afiş Yarışması"nın sonuçlarının açıklanacağı ödül töreni, saat 10.00'da İstanbul Modern Sanat Müzesi'nde (Karaköy) yapılacak.

"Vakko Sailing Cup Cannes-İstanbul" yarışı
- Dünyanın en prestijli yat yarışlarından olan ve "Denizlerin Formulası" olarak adlandırılan ve bu yıl Cannes'dan başlayıp İstanbul'da son erecek "Vakko Sailing Cup Cannes-İstanbul" yarışı için ilk etkinlik, saat 12.00'de Notre Dame De Sion Lisesi'nde (Cumhuriyet Caddesi No: 205 Harbiye-İstanbul) yapılacak.

Tuning Show
- Tuning Show, saat 11.00'de CNR Expo'da (Hall 1 Fuaye) açılıyor. İMK, TOSFED, CMS Jant, Citroen Baylas Otomotiv, Neo Otomotiv gibi sektörün önemli firmalarının katılacağı fuarda, Soft Modifiye'den Hard Modifiye'ye, Shipring Rate yay çeşitlerinden çekiş kontrol ve müzik sistemlerine kadar Tuning dünyasına ait her şey bu fuarda olacak.

DÜNYA GÜNDEMİ
--------------------------
Papa'nın Polonya ziyareti
- Papa 16. Benedict'in Polonya ziyareti devam ediyor.

Karadağ bağımsızlığa hazırlanıyor
- Referandumla 'bağımsızlığa evet' diyen Karadağlılar, hazırlıkları sürdürüyor.

Cannes Film Festivali devam ediyor
- Fransa'nın Cannes kentinde bu yıl 59.'su yapılan Cannes Film Festivali devam ediyor.

Kuveyt'te seçime doğru
- Kuveyt'te 29 Haziran'da gerçekleştirilecek parlamento seçimleri için hazırlıklar sürüyor.

Filistin'deki gerginlik
- Filistin'de El Fetih ile Hamas taraftarları arasında süren gerginlik, Mahmud Abbas başkanlığında masaya yatırılıyor.

SPOR GÜNDEMİ
----------------------------
- 2008 Avrupa Şampiyonası Eleme Grubu hazırlıklarını sürdüren A Milli Futbol Takımı, özel maçta Gana ile Bochum kentindeki Ruhr Stadı'nda karşı karşıya gelecek.
- Türkiye Basketbol Ligi play-off yarı final serisinin 3. maçında Beşiktaş Cola Turka ile Efes Pilsen, BJK Akatlar Spor ve Kültür Kompleksi'nde saat 20.00'de karşı karşıya gelecek.
- Avrupa Koleji tarafından düzenlenen 3. Spor Şöleni'nin ödül töreni, Milli Takımlar eski Teknik Direktörü Mustafa Denizli, Galatasaraylı futbolcu Emre Aşık, Basketbol Milli Takımı Menajeri Doğan Hakyemez, Beşiktaş Futbol Takımı Genel Menajeri Mehmet Ekşi ve Bayan Voleybol Milli Takımı Antrenörü Reşat Yazıcıoğulları'nın katılımı ile gerçekleştirilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber