Eğitim çınarı Melahat öğretmen 103 yaşında öldü

Haber Giriş : 26 Mayıs 2006 08:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğitime yaptığı bağışlarla tanınan Melahat Aksoy, 103 yaşında, doğduğu gün hayata veda etti. Asırlık eğitim çınarı Melahat öğretmenin ölümü eğitim camiasını yasa boğdu. Solunum yetmezliği teşhisiyle üç aydır Tire Devlet Hastanesi'nde aralıklarla tedavi gören Melahat Aksoy, dün sabah evinde fenalaştı. Aksoy, Tire Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne kaldırıldı. Bilincini kaybeden Aksoy, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Doktorlar, Aksoy'un göğüs kafesi deformasyonu, akciğer yetmezliği, aort damarının genişlemesi ve akciğer embolisi nedeniyle öldüğünün sanıldığını söyledi.

Doğum günüydü
Aksoy'un çocuk doktoru oğlu Ercüment Aksoy, annesini 103. doğum gününü kutlamaya hazırlandıkları gün kaybettiklerini belirterek, "Tire dışındaki akrabalarımıza haber vermiştik. Ailece hep beraber annemin 103. doğum gününü, ona yaraşır güzel bir partiyle kutlayacaktık. Ama ne yazık ki doğum gününde vefat etti. Çok üzgünüz" dedi. Annesinin emekli bir öğretmen olması nedeniyle, elinde avucunda ne varsa eğitime bağışladığını belirten Dr. Aksoy, "Annemin son arzusu 10 gün sonra kendi adını taşıyan Melahat Aksoy Anadolu Öğretmen Lisesi'nin temel atma törenini görmekti. Ama son dileği gerçekleşmedi. En çok buna üzülüyorum" diye konuştu. Tirelileri ve eğitim camiasını yasa boğan Aksoy'un cenazesi bugün Paşa Camii'nde kılınacak namazın ardından Tire'deki aile mezarlığında toprağa verilecek.

Üç kuşağın öğretmeni
Tire Kız Okulu'na 28 Kasım 1922'de öğretmen olarak atanan Aksoy, 1963 yılına kadar Tire Kız Okulu, Tire Dört Eylül İlkokulu ve Tire Kurtuluş İlkokulu'nda görev yaptı. Aynı aileden üç kuşağın öğretmeni olan eğitim çınarı, emekli olduktan sonra da kendini eğitime adadı.

Melahat öğretmen, emekliliğinin ardından bağışlarıyla eğitime hizmet etmeye devam etti. Yıllar önce, Tire'deki 1.5 milyon YTL değerinde, 5 bin 500 metrekarelik arsasını okul yapılmak üzere eğitime bağışlayan ve arsada Melahat Aksoy İlköğretim Okulu'nun yükselmesini sağlayan Aksoy, daha sonra da yanındaki 6 bin metrekare arsasını hemşire okulu yapılmak üzere bağışladı. 11 yıldır temel atılmasını bekleyen Melahat öğretmen, buraya Anadolu Öğretmen Lisesi yapılması kararlaştırılınca, 4 bin metrekarelik arsasını da bağışladı.

radikal

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber