Yine 'kız meselesi': İki liseli kurşuna dizildi

Haber Giriş : 26 Mayıs 2006 08:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Samsun Anadolu Lisesi'nde okuyan 17 yaşındaki Cihan Semizoğlu'yla 16 yaşındaki Ahmet Genç, okul yolunda silahlı saldırıya uğrayarak öldürüldü. Cinayetin 'Kız meselesi' yüzünden işlendiği belirtilirken, polis 17 yaşındaki şüpheliyi arıyor

İki liseli okul yolunda öldürüldü. Samsun Anadolu Lisesi öğrencisi 17 yaşındaki Cihan Semiz-oğlu ve 16 yaşındaki Ahmet Genç, okula giderken uğradıkları silahlı saldırıda can verdi. 19 Mayıs Lisesi öğrencisi 17 yaşındaki A.A. olduğu belirlenen siyah bereli saldırgan aranıyor. 'Kız meselesi'nden kaynaklandığı söylenen cinayette asıl hedefin Semizoğlu olduğu, Genç'in de arkadaşını kurtarmak isterken öldüğü belirtildi.

Aynı zamanda mahallede arkadaşları olan dokuzuncu sınıf öğrencisi Genç ve 10'uncu sınıf öğrencisi Semizoğlu dün sabah Bahçelievler Mahallesi'nde bulunan okullarına doğru yürümeye başladı. Saat 07.30'da Öcal Sokak'ta karşılarına, 19 Mayıs Lisesi son sınıf öğrencisi olan ve olay sırasında siyah bere takan A.A. çıktı. A.A. tabancasını çekerek Semizoğlu'na kurşun yağdırdı. Dört kurşun isabet eden Semizoğlu yere yığıldı. Bu sırada arkadaşını korumak için saldırgana müdahale eden Genç de kurşunların hedefi oldu, vücuduna üç kurşun isabet etti. Saldırgan kaçarken ağır yaralı iki öğrenci Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Öğrenciler yolda can verdi. Olay yerinde sekiz boş kovan bulan polis, saldırının failini, görgü tanıklarının ifadeleri doğrultusunda kısa sürede belirledi. A.A.'nın yakalanması için operasyon başlattı.

Babası DYP yöneticisi

Acı haberi alan Genç'in annesi bankacı Nur Genç ve babası DYP İl Başkan Yardımcısı müteahhit Sinan Genç gözyaşlarına boğuldu. Semizoğlu'nun annesi Saniye Semizoğlu'ndan ölüm haberi saklandı ve kendisine sakinleştirici iğne yapıldı. Oto yedek parçası ticareti yapan, iş için İstanbul'da bulunan baba İlhan Semizoğlu ilk uçakla Samsun'a döndü. Haber Samsun Anadolu Lisesi'ne ulaşınca, öğretmen ve öğrenciler hastaneye akın etti. Hastanede ölüm haberini alınca gözyaşlarına boğulan öğrencileri öğretmenleri sakinleştirmeye çalıştı. Okul bir gün tatil edildi.

Cinayetin hemen ardından İl Emniyet Müdürü Mustafa İlhan ve Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Gökçınar olay yerinde inceleme yaptıktan sonra Devlet Hastanesi'ne geldi. Başsavcı Gökçınar hastane yaptığı açıklamada, "Failin kimliği belirlendi. Soruşturma sürdüğü için kimliğini açıklayamıyoruz. En kısa zamanda yakalanacak" dedi. Emniyet Müdürü İlhan da şunları söyledi: "Cinayeti kimin işlediğini biliyoruz. Katil zanlısını yakında yakalayacağız. Olay kız meselesi yüzünden meydana geldi. Tahminimize göre öğrencilerden birisi hedefti, diğerinin ise yanında böyle bir olaya maruz kaldığını düşünüyoruz."

Valivekili Mustafa İngenç de cinayetin kız yüzünden işlendiğini ve zanlının yakalanması çalışmalarının sürdüğünü belirtti. Bu arada Semizoğlu ve Genç'in cep telefonları ve defterleri incelendi. Uğruna cinayet işlendiği belirtilen, zanlı A.A.'yla aynı son sınıfta okuyan Ş.E.O. ifadesi alınmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi.

radikal

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber