Anayasa Mahkemesi İçtüzüğünün 6. ve 7. Maddelerinin Değiştirilmesine İlişkin İçtüzük

Haber Giriş : 26 Mayıs 2006 08:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MADDE 1 ? 3/12/1986 günlü, 19300 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanmış bulunan Anayasa Mahkemesi İçtüzüğü'nün 6 ncı maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"MADDE 6. ? Genel Sekreterlik görevi Başkanın uygun göreceği bir raportör tarafından yerine getirilir. Genel Sekreterin görevde olmaması durumunda bu görev Başkanlıkça belirlenecek bir raportör tarafından yürütülür.

Genel Sekreter, isteği üzerine Genel Sekreterlik görevinden ayrılabileceği gibi, gerek görüldüğünde Başkan tarafından da gerekçe gösterilmeksizin değiştirilebilir.

Genel Sekreterlik Teşkilatı; Genel Sekreter, Genel Sekreter Yardımcısı ve Başkanlıkça görevlendirilecek yeterli sayıda memurdan oluşur. Genel Sekreterlik Teşkilatı ve diğer hizmet birimlerinde çalışan memur ve hizmetlilerin görevleri ile bu görevlerin nasıl yürütüleceği Başkanlıkça düzenlenecek bir Yönetmelikte belirtilir.

Genel Sekreter, 2949 sayılı Kanunun ve İçtüzüğün kendisine yüklediği görevleri yerine getirir. Başkanın vereceği idari ve mali işler ile personel, kalem, mutemetlik, arşiv, dış ilişkiler ve törenlerdeki protokol işlerinin zamanında ve aksatılmadan, gereği gibi yürütülmesini sağlar. Bu işlerin düzenli biçimde yürütülmesinden dolayı Başkana karşı sorumludur.

Genel Sekreter, 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu gereğince harcama yetkilisidir.

Genel Sekreter, TBMM komisyonları ve Genel Kurulunda Anayasa Mahkemesini temsil eder.

Anayasa Mahkemesinin hizmet birimleri; Arşiv Müdürlüğü, Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü, Bilgi İşlem Merkezi Müdürlüğü, İdari İşler Müdürlüğü, İkmal Müdürlüğü, Kararlar Müdürlüğü, Kütüphane Müdürlüğü, Mali İşler Müdürlüğü, Özel Kalem Müdürlüğü, Personel ve Eğitim Müdürlüğü, Yayın İşleri Müdürlüğü, Yazı İşleri Müdürlüğü, Ayniyat Saymanlığı, Çeviri Birimi, Dış İlişkiler Birimi, Strateji Geliştirme Birimi, Mali Hizmetler Uzmanlığı, Kurum Doktorluğu, Sivil Savunma Uzmanlığı ve Sosyal İşler Biriminden oluşur."

MADDE 2 ? Anayasa Mahkemesi İçtüzüğü'nün 7 nci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"MADDE 7 ? Başkanın uygun göreceği birim müdürlerinden birisi Genel Sekreter Yardımcısı olarak atanır. Genel Sekreter Yardımcısı, gerek görüldüğünde Başkan tarafından gerekçe gösterilmeksizin değiştirilebilir.

Genel Sekreter Yardımcısı, Genel Sekreter tarafından verilen görevleri yürütür. Genel Sekreter Yardımcısının görevde olmaması durumunda bu görev Başkanlıkça belirlenecek bir müdür tarafından yerine getirilir."

MADDE 3 ? Bu İçtüzük değişikliği Resmî Gazete'de yayımlandığı gün yürürlüğe girer.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber