O aile hekiminin sözleşmesi feshedildi

Şırnak’ta görev yapan aile hekimi Mehmet Zeki Türe’nin hastalarını bırakıp ‘kaymakamın ayağına’ gitmedigi için aile hekimliği sözleşmesi feshedildi

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 15 Mart 2014 08:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
O aile hekiminin sözleşmesi feshedildi

BURCU ÜNAL

İddiaya göre 9 Ocak 2013 akşamı Güçlükonak Kaymakamı Halit Benek, rahatsızlanan eşine müdahale edilmesi için özel şoförünü hastaneye gönderdi. O akşam 'icap nöbeti' tutan Dr. Türe hastaları muayene ederken şoför, sağlık çalışanlarına, "Çabuk ambulansı hazırlayın, doktoru da çağırın, kaymakamın eşi hasta, evine gideceğiz" diyerek emirler yağdırdı. Türe, "Talepleriniz uygun değil. Eğer ambulans gerekli görürse hastaneye getirilir. Gelmeyeceğim" dedi. Kaymakamla doktor telefonda tartıştı. Kaymakamın evine Başhekim Vekili gitti ve eşinin ciddi bir rahatsızlığı olmadığı anlaşıldı. Yaşanan gerginliğin ardından 4-5 gün sonra Türe'nin çalıştığı hastaneye denetime gelindi.

Aile hekimliği feshedilen Türe, Cizre Devlet Hastanesi Acil Servis'ine tayin edildi. Türe için dava açan Türk Tabipleri Birliği, "Doktorlar sadece hastalardan değil mülki amirlerden de şiddet görüyorlar" açıklaması yaptı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber