Vapur kazasında kaptan ve personel serbest

İstanbul'da 5 yaşındaki Ece Su Yılmaz'ın öldüğü arabalı vapur kazasına ilişkin, gemi kaptanı dahil 3 personel, tutuklama talebi ile mahkemeye sevk edildi.

Kaynak : NTV
Haber Giriş : 16 Mart 2014 17:21, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
Vapur kazasında kaptan ve personel serbest
Kaptan ve personel serbest

Minik Ece Su Yılmaz'ın hayatını kaybettiği kazanın yaşandığı "Sadabat" isimli arabalı vapurun kaptanı Erkan Atalay İn ve iki personeli, çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından serbest bırakıldı. Mahkeme, Erkan Atalay İn'e yurt dışına çıkış yasağı koydu.


Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Sirkeci-Harem seferini yaparken denize düşen otomobille ilgili idari soruşturma yapmak üzere inceleme ekibi görevlendirdi.

Sabah saatlerinde İstanbul'a gelen ekip, liman başkanlığında başta Sadabat isimli arabalı vapurun kaptanı Erkan Atalay İm olmak üzere, ilgili personelin ifadesini almaya başladı.

Olaya ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı da adli soruşturma yürütüyor.

KAPTAN İFADE VERECEK

Gözetim altında tutulan kaptanın ifadesine başvurulmak amacıyla bugün savcılığa çıkartılması bekleniyor.

Çok tecrübeli bir kaptan olan Erkan Atalay' İm'in aynı zamanda İDO Kaptan ve Başmühendisleri Derneği Başkanı olduğu öğrenildi.

O vapurun kaptanı konuştu: Keşke...

Vapur kazasında tutuklama talebi

İstanbul'da 5 yaşındaki Ece Su Yılmaz'ın öldüğü arabalı vapur kazasına ilişkin, gemi kaptanı dahil 3 personel, tutuklama talebi ile mahkemeye sevk edildi.

Ece Su Yılmaz'ın ölümüyle ilgili soruşturmayı yürüten savcı, sabah saatlerinde adliyeye sevk edilen kaptan Erkan Atalay İm ve 2 personelin ifadesini aldı.

Gemi kaptanı dahil 3 kişi "taksirle ölüme sebebiyet vermek" suçundan tutuklanmaları talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi.

Sirkeci'de bir kişinin öldüğü, biri ağır 3 kişinin yaralandığı kazanın yaşandığı 'Sadabat' adlı arabalı vapur Kabataş İskelesi'ne çekildi.

İdari soruşturmayı yürüten Ulaştırma Bakanlığı Kaza İnceleme Tetkik Kurulu üyeleri ve İstanbul Liman Başkanlığı ekipleri, Kabataş'ta kaza tatbikatı yaptı.

Kazadan sonra hastanede tedavi altına alınan anne Ebru Güleren Yılmaz taburu edildi.

Anneanne Şaziye Güleren'in ise sağlık durumu ciddiyetini koruyor.

5 yaşındaki Ece Su Yılmaz kazada hayatını kaybetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber