28 yıllık sara çilesi 3 günde sona erdi

Doğuştan beri sara ile mücadele eden, günde 10 kereye varan nöbetlerle hayatı alt üst olan 28 yaşındaki Zlatan Zirojevic, Türkiye'de uygulanan 3 günlük titiz çalışmayla hastalıktan kurtuldu

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 17 Mart 2014 08:08, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:57
28 yıllık sara çilesi 3 günde sona erdi

DİDEM SEYMEN

Bosna Hersek'te yaşayan 28 yaşındaki Zlatan Zirojevic, doğuştan beri beyninde var olduğu düşünülen ancak tam olarak nerede bulunduğu anlaşılamayan epilepsi odağı nedeniyle çocukluğunu, gençliğini günde 8-10 defa nöbet geçirerek yaşamak zorunda kaldı. Slovenya'da beyninden ameliyat edilen ancak nöbetleri geçmeyen Zlatan Zirojevic, annesi Vesna Zirojevic'in hastalıkla mücadeleden vazgeçmemesi sayesinde Türkiye'ye geldi.

ELEKTROTLARLA İKİ GÜN İZLENDİ

Acıbadem Kozyatağı Hastanesi'nde Beyin Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Selçuk Peker ve Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Fehim Arman tarafından epilepsi odağının tam nerede olduğu tespit edilerek ameliyat olan Zlatan Zirojevic, nöbetlerinden kurtuldu. Zirojevic'in kafa içinde farklı yerlere ameliyatla elektrotlar yerleştirilerek 48 saat boyunca nöbet kaydı yapıldı. Yapılan video-EEG sayesinde hastanın epilepsi odağının yeri bulundu.

ODAK NOKTAYA AMELİYAT

3'üncü gün odak noktasına yapılan ameliyatla sağlığına kavuşan Zlatan Zirojevic ise annesinin hastalığının her anında yanında olduğunu, kendisinin üzülmemesi için acısını bile belli etmediğini ifade ederek duygularını şöyle ifade etti: "Ben sara krizleriyle çok kötü bir hayat yaşıyordum. Krizsiz geçen çok az zamanım oluyordu. Annem hiç vazgeçmedi. Her yolu aradı. Sonunda doğru hastaneye ve doğru hekimlere ulaşabildik. Prof. Dr. Selçuk Peker ve Prof. Dr. Fehim Arman bana ikinci bir hayat hediye ettiler. Onlara ne kadar teşekkür etsem azdır. Annem bir kahraman, ama doktorlarım da inatla epilepsi odağının yerini bulabilmek için uğraştılar. Artık nöbet kelimesini ağzıma bile almıyorum. Sanki nöbetten bahsedersem çağıracakmışım geliyor. Bundan sonra yeni hayatıma bakacağız." Vesna Zirojevic ise oğlunun tüm çocukluk ve gençlik yıllarının sara nöbetleriyle geçtiğini, günlük yaşamında çok büyük zorluklar yaşadığını belirterek, "Benim tek oğlum var. Onu da kaybetmemek için elimden ne gelirse yapmaya çalıştım. Onu kaderine terk edemezdim, tek çocuğumun böyle acılar, sıkıntılar içinde yaşamasına dayanamıyordum. Bir umuttur deyip Türkiye'ye geldim. Burada epilepsi odağının tam yeri doğru bir şekilde tespit edildi ve oğlum kurtuldu sonunda. Bir anne için çocuğunun her gün acı çektiğine tanık olmak hiç de iyi bir şey değil" diye konuştu.

'SESSİZ KISIMDAN' PARÇA ÇIKARDIK'

Hastanın tedavi süreci hakkında bilgi veren Prof. Dr. Selçuk Peker, hastaya öncelikle video-EEG çektiklerini ve Prof. Dr. Fehim Arman'ın değerlendirmesi çerçevesinde bir bölgeden sara nöbetlerinin kaynaklandığını düşünerek tedaviyi planladıklarını anlattı. Bu nedenle hastanın kafa içine özel elektrotlar yerleştirildi. Bundan sonra 48 saat EEG laboratuvarında kafa içinde elektrotlar varken bazı incelemeler yapıldı. Hastanın bu süre içinde de birkaç kez nöbet geçirdiğini anlatan Prof. Dr. Selçuk Peker, "Bu nöbetleri geçirdiği için nöbetin tam odak noktasını bulabildik. Bu noktayı bulduktan sonra da iş ameliyat etmeye kaldı. Ameliyatta nöbet odağının olduğu bölgeden fındık büyüklüğünde bir parça çıkardık. Burası beynin sessiz bölgesi olarak adlandırıldığından dolayı, hastanın yaşamsal fonksiyonlarını olumsuz yönde etkilemeyecekti. Ameliyattan sonra hastamız hiç nöbet geçirmedi" diye konuştu. Ancak Peker, hastanın durumunu izleyerek ilaçlara bir süre daha devam edeceklerini de sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber