YÖK ABD'ye doktora için eleman gönderecek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Mayıs 2006 20:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK), araştırma görevlisi kadrosuna atanmak suretiyle doktora eğitimi yaptırmak üzere ABD'ye eleman gönderecek.

YÖK Başkan Vekili Prof. Dr. Aybar Ertepınar'ın yaptığı açıklamaya göre, üniversitelerin öğretim üyesi ihtiyacını karşılamak amacıyla 2547 sayılı kanun uyarınca eğitim için ABD'ye eleman gönderilecek.

İstenilen şartlara sahip olan adaylar, sözlü sınavda başarılı olmaları halinde başarı sırasına ve ihtiyaca göre Atatürk, Çukurova, Fırat, Gaziantep, Harran, Kafkas, Kahramanmaraş Sütçü İmam, Karadeniz Teknik, Yüzüncü Yıl ve Zonguldak Karaelmas üniversitelerinde araştırma kadrosuna atanacaklar.

Ziraat, veterinerlik, çevre, ormancılık, bilgisayar, yönetim bilişim sistemleri, İngilizce öğretmenliği, işletme, elektrik-elektronik mühendisliği, makine mühendisliği ve fizik dallarındaki doktora eğitimlerinin ders kısmı ABD'de, tez çalışmaları ağırlıklı olarak Türkiye'de yapılacak.

Adayların başvuru formu ile istenilen belgeleri en geç 6 Haziran 2006 tarihine kadar YÖK'e göndermeleri gerekiyor.

Başvuruları uygun görülen adaylar, günü ve saati daha sonra internet sitesinden duyurulmak üzere sözlü sınava alınacaklar.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber