Devlet, Twitter'ı neye zorluyor?

Devletin, twitter'ı ilanihaye yasaklama gibi bir amaçtan ziyade, bu kurumu yasal sorumluluklarını yerine getirmeye zorladığını düşünüyoruz.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 21 Mart 2014 11:10, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
Devlet, Twitter'ı neye zorluyor?

Geçtiğimiz yıllarda, youtube özelinde yaşadığımız sorunu bu kez twitter üzerinden yaşıyoruz.

Hatırlanacağı üzere, youtube, Atatürk'e hakaret videolarını kaldırmamakta ısrar ediyor ve mahkeme kararlarını hızlı bir şekilde uygulanmasını sağlamak için Türkiye'de ofis açmaya yanaşmıyordu. Türkiye'nin kararlı tutumu sonrasında, youtube, mahkeme kararlarını daha hızlı bir şekilde hayata geçirmek için Türkiye'de ofis kurmayı kabul etmiş ve youtube'da tüm sitenin değil sadece yasalara uygun olmayan ilgili sayfaların kapatılması uygulamasına geçilmişti.

Şimdi de benzer bir soru yaşıyoruz. Twitter, mahkeme kararlarını uygulamıyor, suçu işleyen kişilerin İP bilgilerini Devlet ile paylaşmıyor. Ayrıca Türkiye'de de bir irtibat ofisleri yok. Gerçek alemde suç olan bir şey sanal alemde de suç olmasına rağmen, twitter gerekli bilgileri paylaşmadığı için suç takibi yapılamıyor.

Twitter'ın ilanihaye kapatılmasının düşünüldüğünü sanmıyoruz. Bu kararla amaçlanın; twitter'a Türkiye'de bir irtibat ofisi açtırarak, mahkeme kararlarını daha hızlı bir şekilde hayata geçirmesinin sağlanması olduğunu tahmin ediyoruz. Twitter'ın, Türkiye özelinde elde etmeyi planladığı gelirin 500 milyon dolar olduğu daha önce basına yansımıştı. Bu nedenle, twitter'ın Devletin bu kararına daha fazla dayanamayarak, gerekli sorumluluklarını yerine getireceğini düşünüyoruz.

Twitter'dan 'Türkiye' açıklamasıTwitter'e erişim engellendi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber