Twitter'ı kapattıran kadının avukatı konuştu

Mağdur Avukatı Adnan Aydın, kendilerinin müvekkili adına açılmış müstehcen resimler bulunan söz konusu sahte hesabın erişime kesilmesi için dava açtıklarını belirtti.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Mart 2014 15:29, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
Twitter'ı kapattıran kadının avukatı konuştu

Samsun'da bir kadın adına Twitter'da hesap açılarak müstehcen resimler yüklenmesi nedeniyle yapılan şikayet sonucunda mahkemenin 4 Mart 2014'te "ihlalin gerçekleştiği yayın, kısım ve bölümün sınırlı olarak içeriğe erişimin engellenmesine" karar verdiği ortaya çıktı. O kadının avukatı da bir açıklama yaptı.

Samsun'da kamu kurumundan emekli olup İstanbul'a yerleşen 50 yaşlarındaki bir kadın, Samsun'dan açıldığı zannedilen kendi adına sahte Twitter hesabına başka yerlerden temin edilen müstehcen fotoğrafların yerleştirilip yayın yapılması üzerine Samsun Bürosu Avukatı Adnan Aydan aracılığıyla Samsun'da hem adına açılmış söz konusu Twitter hesabının engellenmesi hem de bu olayı tezgahlayan kişi veya kişilerin tespit edilip cezalandırılması için Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurdu. Ayrıca da mahkemeye başvurup dava açtı. Samsun 2. Sulh Ceza Mahkemesi, 4 Mart 2014 tarihinde "ihlalin gerçekleştiği yayın, kısım ve bölümün sınırlı olarak içeriğe erişimin engellenmesine" karar verdi. Söz konusu karar İnternet Sağlayıcılar Birliği'ne gönderilmek üzere Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'na (TİB) gönderildi. Ancak, çeşitli mahkeme kararları da olduğu gibi Samsun'daki mahkeme kararı dikkate alınarak Twitter'ın Türkiye'de erişimi engellendi.

"TAMAMEN KAPTILMASINI İSTEMEDİK"

Mağdur Avukatı Adnan Aydın, kendilerinin müvekkili adına açılmış müstehcen resimler bulunan söz konusu sahte hesabın erişime kesilmesi için dava açtıklarını belirterek, "Müvekkilim hakkında kişisel husumet nedeniyle Twitter başta olmak üzere 4 ayrı internet sayfasından sahte hesap açılmış. Twitter hesabına da başka yerlerden temin edilen müstehcen resimler konularak sahte hesap açıp müvekkilimmiş gibi yazılar yazılmış. Biz bu konuda hesabın erişimine engellenmesi için dava açtık. Mahkeme de açtığımız dava yönünde erişimin engellenmesi için karar verdi. Biz Twitter'ın tamamen kapatılmasını istemedik. Ayrıca, Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunduk. Savcılık soruşturmayı yürütüyor. Bu hesabı açanlar hakkında ayrıca ceza davası da açılacak ve ciddi yönde hapis cezasına çarptırılmaları talep edilecek. Bu konuda kanun sabit" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber