Görevden alınan müdür koltuğu bırakmıyor

14 Mart'ta görevden alınan Adana İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Selamet, koltukta oturmaya devam ediyor. Selamet, 18 Mart Çanakkale Zaferi dolayısıyla bir de mesaj yayınladı.

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 22 Mart 2014 11:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Görevden alınan müdür koltuğu bırakmıyor

CİHAT ARPACIK

Adana İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Selamet, görevden alındığı halde görevini bırakmadı. Kamu dairelerinde yapılan kapsamlı görev değişikliklerinin ardından merkeze alınan Selamet, makam inadı nedeniyle hakkında verilen kararı tebellüğ etmedi. Görevini bırakmayan Selamet'in yerine, Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne atama yazısı gelen Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü Bakanlık Müşavirliği'nde görev yapan Abdulgafur Büyükfırat da görevine başlayamadı.

PES DEDİRTTİ

Görevden alınmasına rağmen Adana'daki Milli Eğitim Müdürlüğü görevini bırakmayan Selamet, adana.meb.gov.tr adresi üzerinden 18 Mart Çanakkale Zaferi için mesaj da yayınladı. Selamet mesajda,'Çanakkale Zaferi ile birlikte, Şehitler Günü olarak da kutladığımız bu anlamlı zafer gününde, kutsal vatan topraklarını canları pahasına müdafaa ederek şehitlik mertebesine ve onuruna erişen aziz şehitlerimizi minnet ve şükranla hatırlıyoruz' ifadelerini kullandı. İl Milli Eğitim Müdürü sıfatıyla mesaj yayınlayan Selamet'in, düne kadar makamında oturmaya devam ettiği belirtildi. Milli Eğitim Bakanlığı ise duruma el koyarak 20 Mart Perşembe günü yeni atanan Abdulgafur Büyükfırat'ın görevlendirmesini iptal etti. Bakanlığın konuyla ilgili yeni bir düzenleme yapacağı da öğrenildi.

BAKANLIĞIN TASARRUFUNDA

Gelişmelerle ilgili görüştüğümüz ve Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü bakanlık müşavirleri biriminde görev yapan Abdulgafur Büyükfırat, 'Bakanlığın tasarrufunda olan bir durum. Devlet memuruyuz ve tabi olduğumuz kurallar var. Nerede görevlendirilirsek oraya gideriz' dedi.

Göreve başlayamadı

Selamet'in yerine, Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne atama yazısı gelen Abdulgafur Büyükfırat da görevine başlayamadı. Selamet ise, 18 Mart'ta Çanakkale Zaferi ve Şehitler günü için mesaj bile yayınladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber