2 milyon 7 bin kişilik ilk sınav

Yükseköğretime Geçiş Sınavı için bugün 2 milyon 7 bin 685 kişi ter dökecek. Sıkı önlemlerin alındığı sınavda olası sağlık sorunlarına karşı helikopter filosu hazır bekleyecek.

Haber Giriş : 23 Mart 2014 08:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
2 milyon 7 bin kişilik ilk sınav

YAŞAR ÖZAY-SABAH

Üniversiteye girişin ilk adımı olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nda (YGS) bugün 2 milyon 7 bin 685 aday ter dökecek. Öğrenciler her biri 40'ar sorudan oluşan Türkçe, Sosyal Bilimler, Temel Matematik ve Fen Bilimleri alanında toplam 160 soruyu cevaplandıracak. YGS'nin iki barajı bulunuyor. İlki YGS puanları ile tercih yapma hakkı kazandıracak olan 140 puan barajı. LYS ( Lisans yerleştirme Sınavı) için ise 180 puanını aşmak gerekiyor. YGS'de 16, LSY'de 32 net soru yapılması gerekiyor.


Tuğba Ceyhan-Star

Üniversiteye girişin ilk adımı olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) bugün yapılacak. Sınav 81 il ve Lefkoşa olmak üzere 175 merkezde, 106 bin salonda gerçekleştirilecek. İlk barajı aşmak için toplam 2 milyon 7 bin 685 aday ter dökecek. Sınavda herhangi bir aksaklık ve sabotajın yaşanmaması için gerekli tüm tedbirler alındı. Nüfus Müdürlükleri saat 07.00 - 10.15 arası açık olacak. Öğrencilerin ulaşım problemi yaşamamaları için sınava girecek öğrencilere ulaşım ücretsiz olacak.

Helikopter kullanılacak

Adayların kalem, silgi gibi ihtiyaçlar ÖSYM tarafından verilecek. Adaylar binaya metal olarak sadece alyans ve toplu iğne ile girecek. Ayrıca sağlık sorunları, olumsuz hava, yol ya da doğal afetler karşısında oluşabilecek ulaşım engeline karşı havayolu kullanılacak. İstanbul, Ankara, İzmir ve Antalya'da 20'ye yakın helikopter 7 bölgeye ulaşabilmek için hazır bekleyecek.

Hayat 160 dakika değil

Sınav öncesi öğrencilere YÖK Başkanı Gökhan Çetinsaya'dan da açıklama geldi. Sınava kendi kızının da gireceğine söyleyen Çetinsaya, "Tıpkı ona da tavsiye ettiğim gibi gerçekten hayat 160 dakikadan ibaret değil. Mutlaka rahat olsunlar. Sınav yılda birkaç kez yapılıyor" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber