Kavgada taraf iddiasıyla 5 araştırma görevlisine soruşturma

Marmara Üniversitesi’nde 5 araştırma görevlisi hakkında öğrenci kavgasında taraf oldukları iddiasıyla soruşturma açıldı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 23 Mart 2014 10:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kavgada taraf iddiasıyla 5 araştırma görevlisine soruşturma

AYŞEGÜL KAHVECİOĞLU Ankara


Gezi eylemlerine katıldıkları gerekçesiyle 2 araştırma görevlisinin işten atıldığı Marmara Üniversitesi'nde (MÜ) 5 araştırma görevlisine daha ilginç bir gerekçeyle soruşturma açıldığı ortaya çıktı. Hukuk Fakültesi'nde 31 Mayıs günü iki öğrenci grubu arasında çıkan bir olay nedeniyle tamamı Eğitim-Sen üyesi olan araştırma görevlileri Dr. Ceren Akçabay, Hülya Dinçer, Oğuz Dorken, Eren Paydaş ve Dr. Tolga Şirin hakkında soruşturma başlatıldı.

Meslekten men istemi

5 araştırma görevlisi, kavga esnasında "idari bir görevleri bulunmadığı halde bahçede bulunmak ve öğrencileri yönlendirmek" ile suçlanırken, soruşturmanın içeriğini de, kavga eden öğrenci gruplarından birine mensup birkaç öğrencinin ifadesi oluşturdu. Öğrenciler beyanlarında söz konusu araştırma görevlilerinin olayda taraf tuttuğunu ve öğrencilere taş, sopa, şişe ve kemer kullanarak saldırdıklarını öne sürdü. Ancak hakkında soruşturma açılan Akçabay'ın, olayın geçtiği 31 Mayıs 2013'te okula bile gitmediği ortaya çıktı. Soruşturma sonucunda, Akçabay, Dinçer ve Dorken hakkında hiçbir ceza verilmezken, Şirin ve Paydaş'ın dosyalarının 11 Şubat 2014'te, "üniversite öğretim mesleğinden çıkarma" cezası verilmesi teklifi ile YÖK'e gönderildiği öğrenildi. Konuya ilişkin açıklama yapan Eğitim Sen yetkilileri, şunları kaydetti:

'Her tür eylemi yapacağız'

"Gerilimin tarafı birkaç öğrencinin beyanlarıyla olayları izlemek dışında bir eylemlilikleri olmayan üyelerimiz bir disiplin suçunun failleri durumuna getirilmiştir. Rektörlük seçimlerine üç ay kala, Eğitim-Sen üyelerine karşı bilinçli olarak bir tedip etme harekatına giriştiği zehabını uyandırmaktadır. MÜ'de yaşanan ve yaşanması muhtemel bu olaylara, sendikal olarak gerektiği takdirde iş bırakma dahil, her türlü meşru eylemle mukabele edeceğiz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber