Din öğretmenliği mezunları sadece din öğretmeni olacak

Haber Giriş : 28 Mayıs 2006 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İlköğretim Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği bölümlerini ilahiyat fakülteleri bünyesinden alarak eğitim fakültelerine bağlayan YÖK, bu bölümlerin eğitim programını da değiştirdi.

YÖK Genel Kurulu, din kültürü öğretmenliği bölümü öğrencilerinin başka alanlarda da yetişmelerine olanak tanıyan "çifte anadal" ve "yan dal" uygulamalarını kaldırdı. 2006-ÖSS ile bu bölümlere girecek öğrenciler, sadece "din kültürü öğretmeni" olarak yetiştirilecekler. Bölüm öğrencileri, lisans öğrenimi süresince aynı fakülte içinde veya dışında izledikleri programa yakın bir bölümün derslerini aynı zamanda takip ederek, "çift anadal" mezunu olabiliyordu. Bu öğrenciler, bir programı da "yan dal" olarak bilgilenmek için izleyebiliyordu.

3 ÜYEDEN ŞERH

YÖK Genel Kurulu, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği bölümüyle ilgili kararı, oy çokluğuyla aldı. 16 üye değişikliğe "evet" derken Bakanlar Kurulu kontenjanından YÖK'e taşınan üç üye "muhalefet şerhi" koydu.

EK KATSAYI YOK

Bu hafta YÖK Genel Kurulu'nun onayına sunulacak karara göre, bu programı tercih eden imam-hatipliler, "0.24'lük ek katsayı"dan yararlanamayacak. Ancak, bu bölümler, imam-hatiplinin "alanının devamı" olarak kabul edilecek ve ağırlıklı ortaöğretim başarı puanına uygulanan "0.8'lik katsayı" değişmeyecek. Bu durumda, imam-hatip mezunları, öğretmen lisesi mezunlarından sonra bu bölümlere girme şansı en yüksek mezun grubunu oluşturacak.

BİR KAPAMA BİR AÇMA

10 ilahiyat fakültesi bünyesindeki Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği bölümlerini, aynı üniversitelerin eğitim fakültelerine bağlayan YÖK, bu bölümlerin 2006-ÖSS kontenjanlarında, değişiklik yapmadı. Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'ndeki bölüm kapatıldı. İstanbul Üniversitesi Hasan Ali Yücel Eğitim Fakültesi'nde ise Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği bölümü açılacak..

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber