Kılıçdaroğlu: Siyasette yeni bir proje uyguluyoruz

Vatandaşlardan bölünmemelerini isteyen CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Yeni bir proje uyguluyoruz siyasette, Atatürk'ü seven, vatanını, bayrağını seven herkesi CHP çatısı alında bekliyoruz" dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Mart 2014 14:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kılıçdaroğlu: Siyasette yeni bir proje uyguluyoruz

Partisinin seçim çalışmaları kapsamında Manisa'nın Saruhanlı ilçesinde düzenlenen mitingde konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Başbakan Kemal" sloganları üzerine, "Sizin oylarınızla önümüzdeki seçimlerden sonra Sarunanlı'ya başbakan olarak geleceğim. Çünkü ben bu ülkeyi seviyorum, insanımı seviyorum. Herkesin kazanmasını istiyorum, herkesin cebi para görsün istiyorum, sadece başçalanın değil. Vatandaş zenginleşecek, siz para göreceksiniz" diye konuştu.

Meydanlarda, Başbakan Erdoğan'a yönelik sözlerinden dolayı aleyhinde dava açıldığını söyleyen Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Sanki ben ondan korkacağım, ya ayakkabı kutusundan sen korkuyorsun. Senden korkar mıyım. Küçük gençlerimizden, çocuklarımızdan korkuyor. Twit'i yasaklıyor, gençler düşüncelerini açıklamasınlar diye. Ne yaparsan yap, senin karizman çizildi kardeşim, seni artık bu ülkede kimse adam yerine koymuyor. Sen milleti soyan adamsın, aile boyu yolsuzluk yapan adamsın, kul hakkı yiyen adamsın. Az önce dedim ki 'sen kul hakkı yiyen adamsın, şöyle adamsın, böyle adamsın'.... Kusura bakmayın ben onu adam yerine koymuyorum ama lafın gelişi adam diyorum. Çünkü adam gibi adam evlatlarına çalışmaz, millete çalışır, milletine yalan söylemez. Yalancıdan başbakan olur mu, hırsızdan başbakan olur mu? Hem hırsız hem yalancıdan başbakan olur mu? O zaman kararımızı verdik demektir. Ayın 30'unda sandığa gideceğiz. El ele, kol kola, omuz omuza, barış havası içinde gideceğiz ve haramilerin iktidarını yerle bir edeceğiz. Mustafa Kemal'in sürdürdüğü idealin peşinden gideceğiz. Türkiye'yi namuslu, temiz, halkına hesap veren bir siyasete teslim edeceğiz. Hanımlar bahar ayı... Siz evde temizlik yaptınız, şimdi sıra geldi Türkiye'de temizlik yapmaya. Süpürgeyi alacağız, süpüreceğiz. Malum kadının elinin değdiği yerde kirlilik olmaz, temizlik olur. Hanımlar hep beraber, eşlerinizi yanınıza alacaksınız, gideceksiniz ve bu iktidarı biz temizleyeceğiz ve süpüreceğiz Türkiye'den. "

"İki seçenek var"

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, seçmenin önünde iki seçenek olduğunu ifade ederek, "Ya bu memleketi gerçekten huzurlu bir ülke haline getirceğiz ya bu memleketi soyanların iktidarına izin vereceksiniz" dedi.

Vatandaşlardan bölünmemelerini isteyen Kılıçdaroğlu, "Hepinizi Mustafa Kemal Atatürk'ün partisinin çatısı altında bekliyorum. Eskiden bölünmeler vardı, şimdi yok. Yeni bir proje uyguluyoruz siyasette, Atatürk'ü seven, vatanını seven, ülkesinin seven, bayrağını seven herkesi CHP çatısı alında bekliyoruz. Gün ayrışma değil birleşme günü. MHP'den de DYP'den tüm temiz insaları CHP çatısı altına aldık, hepsi şu anda bizde siyaset yapıyorlar. Bu ülkeyi hırsızlardan kurtarma zamanı, bu ülkeyi gönderinde al bayrağın şanıyla dalgalanacağı bir üke haline getirme zamanı. Bunu yapabilirsek Türkiye'yi yeniden eski görkemli günlerine kavuşturabilirz. Bu başçalanın hiç işsizlikten bahsettiğini duydunuz? Bu ülkede işsizlik yok mu. Çünkü onların çocukları işsiz değilken ona göre işsizlik yok" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan'a ait olduğu iddia edilen ses kaydı

Kılıçdaroğlu, Akhisar'daki askeri havalimanı çıkışında gazetecilerin sorularını cevapladı. "Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın görüntülerinin Başbakan Erdoğan'ın talimatıyla servis edildiği" iddiasına yönelik Kılıçdaroğlu, "Başbakanlık koltuğunda oturan zatın süratle bir açıklama yapmasını bekliyorum. Ahlaksızlığın bu boyutu dünyanın hiçbir ülkesinde görülmemiştir. Zaten bu olayın faillerinin bugüne kadar ortaya çıkmamasının nedeni de budur. Asıl fail odur" diye konuştu.

"Ahlaksızlığı bu boyuta getiren bir kişinin başbakanlık koltuğunda oturamayacağını" söyleyen Kılıçdaroğlu, "Bu, Amerika'da yaşanan Watergate Skandalı'nın bir başka versiyonudur. Süratle bir açıklama yapmalıdır" dedi.

Kişilerin özel yaşamlarının ne zamandan beri başbakanların ilgi alanına girmeye başladığını soran Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"Bu ülkede başbakanın yapacağı başka bir iş yok mu? Bu kadar işsizlik varken, bu kadar yoksulluk varken. Bunları anlatırken bile utanıyorum ama acaba o utanıyor mu? Onda ahlak var mı, ahlak kırıntısı var mı merak ediyorum."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber