Yurtta öğrenciye siyaset dayağı!

Kaldığı özel yurtta Başbakan Erdoğan'a hakaret edilmesine tepki gösteren genç, görevli tarafından dövüldü.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Mart 2014 11:08, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
Yurtta öğrenciye siyaset dayağı!

İddiaya göre, İstanbul Halkalı'da bulunan özel bir yurtta kalan Emre P (15) isimli ortaokul öğrencisiyle yurt görevlileri arasında siyasi nedenlerden dolayı tartışma çıktı. Yurt görevlilerinin sürekli olarak Başbakan Erdoğan aleyhinde söz sarf ettiklerini söyleyen Emre P, duruma tepki gösterdi. Emre P'nin bu tepkisi üzerine yurt görevlileri ile arasında ilerleyen günlerde sözlü tartışma ve şiddet yaşanmaya başladı. Olaylar bu şekilde devam ederken bir gün gencin duş aldığı esnada yurt görevlisi, o ve arkadaşının konuşmalarını dinledi. Yurt görevlisinin küfürlü konuşmalara tepki göstermesi üzerine Emre P. de kendilerinin gizlice dinlenilmesine tepki gösterdi. Bunun üzerine yurt görevlisi Emre P.'yi darp etti. Olay sonrası Emre P. de, babasını arayarak durumu anlattı. Baba yurda gelerek oğlunun burayla ilişiğini kesti.

"-OYUNUZU SARIGÜL'E VERİN- DEDİ"

Olayın öncesi ve sonrası hakkında açıklamalarda bulunan ortaöğretim öğrencisi Emre P, "Yaklaşık bir ay önce her zaman kaldığımız yerde namaz kılıyorduk. Namazdan sonra sürekli Başbakan'a laf söyleniyordu. Biz de burası siyasi bir yer değil dedik. Bunun üzerine yönetici üstümüze yürümeye başladı. Bir arkadaşımız 'kime oy vereceğiz' dedi. O da 'Sarıgül'e verin' dedi. Sonra ufacık bir şeyde bağırıp şiddete başvurmaya başladı. Duş alıyorduk bizi dinliyormuş. Bize 'neden küfürlü konuşuyorsunuz' dedi. Ben de küfürlü konuşmadığımı söyledim. Arkadaşım da 'ben konuşuyordum küfürlü kusura bakma' dedi. Ben de 'bağırmayın bizi duş yaparken dinlemeniz ayıp' dedim. Bana tokat attı. Sonrasında müdürün yanına anlatmaya gidiyordum ancak giderken bana tekrar vurdu. Arkadaşlarım kendisini tuttu, ben de müdüre durumu anlattım. Babamı aradım ve yurttan ayrıldım" dedi.

"ÇOCUKLARA -BAŞBAKAN'A OY VERMEYİN- DEMİŞLER"

Çocuğunun olayı kendisine anlatması üzerine oğluna, 'Siyasi olaylardan sonra sesini çıkarma, idare et' dediğini ifade eden baba Mustafa P. (43), "Geldim yurda 'siyasi şeyler konuşmayın' dedim. Çocuğa kin götürmüşler. Etütte 'Tayyip'e oy vermeyin, CHP'ye oy vereceksiniz' demişler. Çocuk aradı dövdüklerini söyledi. Hükümet size destek verdi. Siz bodrumlarda iken plazalar yaptı. Eğitimi düzeltti. Ben esnafım vergi veriyorum. Okulları düzeltti ben neden yaklaşık 10 milyar dershaneye vereyim ki. Biz oy verdik ki bizi bu yükten kurtarsın. Eğitim düzeldi, gerek yok dershaneye. Okulların kalitesi çok iyi. Bu sizin menfaatlerinize dokununca siz kalkıp burada 15 yaşındaki çocuklara lanse ediyorsunuz" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber