İlçe Müftüleri Kongresi yapılıyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Nisan 2014 11:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İlçe Müftüleri Kongresi yapılıyor

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, İlçe Müftüleri Kongresinin din ve diyanet hizmetlerinin ciddi şekilde değerlendirilmesi, geçmişin muhasebesinin yapılması ve geleceğin planlanması açısından çok önemli olduğunu söyledi.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından "Ulusaldan küresele, yerelden evrensele 90. yılında Türkiye'de din ve diyanet hizmetleri" başlığı ile gerçekleştirilen "İlçe Müftüleri Kongresi", Manavgat ilçesindeki bir otelde başladı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan kongre, Kur'an-ı Kerim tilaveti ile devam etti, ardından Diyanet İşleri Başkanlığınca gerçekleştirilen etkinlikler, sinevizyonla gösterildi.

Görmez, kongrenin açılışında, bu yıl Diyanet İşleri Başkanlığının kuruluşunun 90. yılı olduğunu belirterek, bugüne kadar milletin bekası ve İslam dininin izzeti için önemli çalışmalarda bulunulduğunu dile getirdi.

Son 10 yılda her 6 ayda bir il müftüleriyle bir araya geldiklerini, hem geçmişin muhasebesini hem de geleceğin planlamasını yaptıklarını anlatan Görmez, ilçe müftüleriyle ise bazen 2 yılda, bazen de 3 yılda bir gruplar halinde toplantılar gerçekleştirdiklerini kaydetti. İlçe müftüleriyle ilk defa kongre gerçekleştirildiğine işaret eden Görmez, kongrede hizmetlerin muhasebesini yapacaklarını bildirdi.

Bu toplantının sıradan değil, çok ciddi bir muhasebe toplantısı olduğunu vurgulayan Görmez, şunları söyledi:

"Bu toplantı ulusaldan küresele, yerelden evrensele doğru din ve diyanet hizmetlerini ciddi şekilde değerlendirmek, ciddi şekilde geçmişin muhasebesini ve bugünün değerlendirmesini, geleceğin planlamasını yapmak üzere gerçekleştirilen çok önemli bir kongredir. Kongremizin hayırlara vesile olmasını, diyanet hizmetlerimizin büyük ivme kazanmasına vesile olmasını, geleceğe ışık tutmasını, gelecek kuşaklara, gelecek nesillere yapacağımız hizmetlerin planını, programını yeniden gözden geçirilmesine vesile olmasını yüce Allah'tan niyaz ediyorum."

Görmez, Diyanet İşleri Başkanlığının 90 yıllık tarihi ve 90 yılda yapılan çalışmaları hakkında bilgi verdi. Toplantı, daha sonra basına kapalı devam etti.

Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Ali Erbaş da kongrede ulusaldan küresele, yerelden evrensele 90. yılında Türkiye'de din ve diyanet hizmetlerinin değerlendirileceğini belirtti.

81 ildeki ilçe müftülerinin katıldığı kongre, 5 Nisan'a kadar devam edecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber