Hakim ve savcıların maaşları artıyor

Haber Giriş : 29 Mayıs 2006 18:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hükümet Sözcüsü ve Adalet Bakanı Cemil Çiçek, hakim ve savcıların özlük haklarında iyileştirme öngören yasa tasarısının Bakanlar Kurulu'nda imzaya açıldığını bildirdi.

Çiçek, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada, Hakimler ve Savcılar Kanunu'nda değişiklik yapan yasa tasarısının ele alındığını bildirdi.

İmzaya açılan tasarı ile hakim ve savcıların özlük haklarında iyileştirme öngörüldüğünü ifade eden Çiçek, iki eksik imza bulunduğunu, bunların da hafta içinde tamamlanacağını, daha sonra tasarının TBMM'ye sevk edileceğini söyledi.

?2802 Sayılı Hakimler ve Savcılar Kanunu'nda Değişiklik Öngören Kanun Tasarısı? ile hakim ve savcıların özlük haklarında iyileştirme yapan bu tasarının, bu hafta tekrar yasalaşmasını ümit ettikleri Sosyal Güvenlik Yasası'na paralel olduğunu bildiren Çiçek, ?Bu tasarı, kanunlaştığı takdirde, hakim ve savcılarımızın özlük haklarında belli ölçülerde bir iyileştirme meydana getirilmiş olacak. Sosyal Güvenlik Yasası'na paralel bir düzenleme de gerçekleşmiş olacaktır. Meclis'e sevkine karar verilmiştir, bu hafta büyük ihtimalle TBMM'ye sevkedilmiş olacak? dedi.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber