30/05/2006'nın Önemli Gündem Başlıkları

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Mayıs 2006 07:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı Sezer'in programı
- Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, saat 11.00'de, İsveç Kralı Carl 16. Gustaf ve Kraliçe Silvia'yı karşılama törenine katılacak, saat 11.10'da eşi Semra Sezer ile birlikte İsveç Kralı Carl 16. Gustaf ve Kraliçe Silvia ile görüşecek. Saat 16.00'da Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Türkan Saylan ve beraberindeki heyeti kabul edecek olan Sezer, saat 20.00'de eşi Semra Sezer ile birlikte İsveç Kralı ve Kraliçe onuruna resmi akşam yemeği verecek.

TBMM Başkanı Arınç'ın programı
- Meclis Başkanı Bülent Arınç, saat 12.30'da İsveç Kralı 16. Gustaf'ı TBMM Şeref Merdivenleri'nde karşılayacak. Arınç daha sonra, Gustaf'ın genel kurul salonu ve meclis gezine eşlik edecek. Arınç, İsveç Kralı 16. Gustaf onuruna verilecek akşam yemeğine de katılacak.

TBMM gündemi
- AK Parti Grup Toplantısı saat 11.00'de gerçekleştirilecek.
- CHP Grup Toplantısı saat 13.00'te gerçekleştirilecek.
- TBMM Genel Kurulu saat 15.00'te toplanacak.
- TBMM KİT Komisyonu toplantısı saat 14.30'da gerçekleştirilecek.
- TBMM Plan Bütçe Komisyonu toplantısı saat 15.00'te gerçekleştirilecek.
- TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu toplantısı saat 16.00'da gerçekleştirilecek.

Başbakan Erdoğan'ın programı
- Başbakan Recep Tayip Erdoğan, saat 11.00'de AK Parti Grup Toplantısı'na katılacak, saat 12.45'te ABD Temsilciler Meclisi Heyeti'ni kabul edecek. Daha sonra İstanbul'a geçerek, Levent'te saat 16.00'da, ev, ofis ve alışveriş-eğlence merkezi olarak hizmet verecek olan Kanyon'un açılışına katılacak olan Erdoğan, saat 18.00'de İstanbul'daki büyük açıklıklı köprülerin sismik takviye projesinin temel atma törenine, saat 19.30'da Pritzker Mimarlık Ödül Töreni'ne katılacak.

Bakanların faaliyetleri
- Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, saat 10.30'da "Ankara İlköğretim Okulları Bilgi Yarışması" finali ve ödül törenine, saat 14.30'da "İlköğretim Öğrencilerine Yönelik Matematik ve Fen Bilimleri Projesi" final ve ödül törenine katılacak.
- Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, saat 18.00'da Seyranbağları Kız Yetiştirme Yurdu'nda Avrupa Birliği Sosyal Riski Azaltma Projesi kapsamında açılışlar yapacak.
- Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, saat 13.00'te TSE Genel Kurulu'na katılacak.
- Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Rusya Federasyonu Enerji ve Sanayi Bakanı Viktor Hristenko ile birlikte, saat 10.30'da Conrad Oteli'nde gerçekleştirilecek "Avrasya'nın Ekonomik Potansiyeli" konulu sempozyuma katılacak. Tüzmen ayrıca, 14.00'te Swisssotel'de "Marka Konumlandırma" seminerine katılacak.
- Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, KKTC Ekonomi ve Turizm Bakanı Derviş Kemal Deniz ile birlikte, saat 10.00'da Sait Halim Paşa Yalısı'nda gerçekleştirilecek olan, Türk-Amerikan İş Adamları Derneği ve Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği'nin ortak toplantısına katılacak.

Siyasi partilerin faaliyetleri
- Müslüman Topluluklar Birliği Toplantısı'nın Niha Sonuç Bildirgesi, saat 10.20'de Grand Cevahir Otel'de, SP Genel Başkanı Recai Kutan tarafından okunacak.

Basın toplantısı, tören, eylem, panel, toplantı, görüşme, kutlama
- Genç Avukatlar Kurulu tarafından, Ankara'da saat 19.00'da kokteyl düzenlenecek.
- Çin Halk Cumhuriyeti Türkiye Büyükelçisi Song Aiguo, saat 10.30'da Ankaralı sanayicilere Çin ekonomisini anlatacak.
- TSE'nin 45. Olağan Genel Kurulu, Ankara'da saat 13.00'te başlayacak.
- KESK üyeleri tarafından, Ankara'da saat 13.00'te basın açıklaması yapılacak.
- KESK üyeleri tarafından, Ankara'da saat 09.30'da, "Eşitlik haklarımızı ve Geleceğimizi İstiyoruz" konulu basın açıklaması yapılacak.
- Kamu Emekçileri Sendikaları Ankara Şubeler Platformu üyeleri tarafından, saat 12.45'te SS-GSS yasa tasarısı ile ilgili eylem ve yürüyüş yapılacak.
- DİSK Ankara Bölge Temsilciliği, saat 11.30'da SS-GSS yasa tasarısı ile ilgili eylem düzenleyecek.
- KESK, Ankara'da saat 11.30'da, SS ve GSS yasa tasarısı ile ilgili basın açıklaması yapacak.
- Öğrenci Sendikası Girişimi Aktivistleri tarafından, Ankara'da saat 17.00'de basın açıklaması yapılacak.
- Öğrenci Platformu tarafından, Ankara'da saat 13.30'da basın açıklaması yapılacak.
- NETCAD Özel Sektör Belediye ve Kamu Kurumları için Mühendislik ve Coğrafi Bilgi Sistemi Çözümleri konulu seminer, Ankara'da saat 14.00'te başlayacak.
- Gazi Üniversitesi ve Türk Alman Dostluk Federasyonu işbirliğiyle, Ankara'da saat 18.30'da, '6. Türk Alman Dostluk Ödülleri' sahiplerine verilecek.
- Sigara ve Sağlık Ulusal Komitesi tarafından, Ankara'da saat 11.00'de basın toplantısı düzenlenecek.
- Hacettepe Üniversitesi tarafından düzenlenen Senfoni Konseri, saat 20.00'de başlayacak.
- Hacettepe Üniversitesi tarafından saat 14.00'te, ÖSYM'nin kurucusu Prof. Dr. Atlan Günalp, düzenlenen törenle anılacak.
- İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şubesi'nde, saat 11.00'de basın açıklaması yapılacak.
- İstanbul Sağlık Platformu, saat 12.30'da Haydarpaşa Numune Hastanesi Acil Servis önünde, Genel Sağlık Sigortası Yasası ile ilgili bir basın açıklaması yapacak.
- "İstanbul'daki Köprülerin Ayaklarının Depreme Karşı Güçlendirilmesi Projesi" ile ilgili tanıtım toplantısı, saat 18.00'de Haliç Köprüsü Eyüp ayağında yapılacak. Toplantıya İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da katılacak.
- Bağcılar Belediyesi Çevre Haftası etkinlikleri ile ilgili toplantı, saat 10.00'da Bağcılar Halk Sarayı'nda yapılacak.

EKONOMİ GÜNDEMİ
--------------------------------
Kanyon'un açılışı
- Kanyon'un açılışı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla, Büyükdere Cad. No: 185 Levent adresinde saat 16.00'da gerçekleştirilecek. Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı ve İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Yönetim Kurulu Başkanı Gürman Tevfik'in ev sahipliğinde gerçekleştirilecek açılışa iş, sanat, spor ve medya dünyasının tanınmış isimleri de katılacak.

"Avrasya'nın Ekonomik Potansiyeli" konulu sempozyum
- Okan Üniversitesi ve DEİK/Türk -Avrasya İş Konseyleri'nin birlikte düzenlediği "Avrasya'nın Ekonomik Potansiyeli" konulu sempozyum, saat 10.30'da Conrad Oteli'nde yapılacak. Toplantıda Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Rusya Federasyonu Enerji ve Sanayi Bakanı Viktor Hristenko, Rusya Federasyonu Büyükelçisi Piyotr Stegniy, Gürcistan Büyükelçisi Grigol Mgaloblişvili, Azerbaycan Büyükelçisi Zakir Haşimov, Türkmenistan Büyükelçisi Nurberdi Arranmuradov ve Rusya Federasyonu eski Türkiye Büyükelçisi Albert Çernişev de konuşmacı olarak yer alacak.

"Marka Konumlandırma" semineri
- AT&T, IBM, Burger King, Merrill Lynch, Xerox, Ericsson, Tetra Pak, Repsol, Hewlett-Packard, Procter & Gamble ve Southwest Airlines gibi pek çok Fortune 500 şirketin pazarlama stratejilerini belirleyen ve pazarlama dünyasında "En çarpıcı fikirlerin yaratıcısı" olarak tanınan Jack Trout, Turquality Projesi kapsamında düzenlenen "Marka Konumlandırma" seminerini saat 14.00'te Swisssotel'de gerçekleştirecek. Seminere Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen ve TİM Başkanı Oğuz Satıcı'nın yanısıra pek çok ihracatçı birliği başkanı ve şirketlerin üst düzey yöneticileri de katılacak.

Turizm ve yatırım toplantısı
- Türk-Amerikan İş Adamları Derneği ve Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği, Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Ekonomi ve Turizm Bakanı Derviş Kemal Deniz'in de katılımıyla, saat 10.00'da Sait Halim Paşa Yalısı'nda ortaklaşa bir toplantı düzenleyecek. Toplantıda, yeni çıkan Yatırım Teşvik Yasası ile Türkiye ve KKTC'nin artan turizm potansiyelinin birlikte değerlendirilmesi ile yatırım fırsatları konuları ele alınacak.

BSH Ev Aletleri'nin toplantısı
- BSH Ev Aletleri'nin, finansal performansını paylaşağı ve 2006 yılında Türkiye'de yapacağı yatırımlar hakkında bilgi vereceği toplantı, saat 09.30'da BSH Genel Merkezi'nde (Çakmak Mahallesi Balkan Cad. No:51 Ümraniye) yapılacak.

OKI Printing Solutions'ın yeni baskı sistemlerinin tanıtımı
- OKI Printing Solutions'ın yeni baskı sistemlerinin tanıtılacağı basın toplantısı, saat 16.00'da Tarabya Klasik Otomobil Müzesi'nde yapılacak.

Turkcell Akademi
- Turkcell Akademi'nin açılışı nedeniyle saat 10.00'da Turkcell Akademi binasında (İstiklal Cad. Emir Nevruz Sok. No:1/11, Beyoğlu) Turkcell İş Destekten Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Selen Kocabaş'ın katılımıyla düzenlenecek basın toplantısında eğitim uygulamaları paylaşılacak.

Hayat Kimya'nın yeni markalarının tanıtımı
- Temizlik, hijyen ve kişisel bakım alanında faaliyet gösteren Hayat Kimya'nın, 100 milyon doları aşan bir yatırım ile girdiği temizlik kağıdı sektöründe iddialı yeni markalarını tanıtacağı toplantısı saat 10.00'da Swissotel Monte Rosa Salonu'nda yapılacak. Toplantıda, Hayat Kimya'nın pazara sunduğu markalar, Hayat Kimya Genel Koordinatörü Prof. Dr. M. Orhan İdil ve Temizlik Kağıdı Kategori Müdürü Aysel Aydın tarafından tanıtılacak. Toplantıda kampanyanın ilk reklam filmi, kanallarda yayına girmeden önce basın mensuplarıyla paylaşılacak. Temizlik kağıdının reklam yıldızı manken Sema Şimşek de ünlü sanatçı ve modacı Çolpan İlhan'ın Hayat Kimya'nın yeni kağıt markası için tasarladığı sürpriz kostümle toplantıya katılacak.

Realty World'ün yeni kararı
- ABD'nin en büyük 5 emlak franchise kuruluşundan biri olan Realty World, Türkiye ofisini tüm Avrupa ülkelerinin yapılanmasından sorumlu merkez olarak görevlendirdi. Tarihinde ilk kez bir ülke ofisini bölge yapılandırmasından sorumlu hale getiren Realty World'ün bu kararı, saat 09.50'de Swissotel'de gerçekleştirilecek basın toplantısı ile açıklanacak.

BankEuropa ve Yapı Kredi'nin basın toplantısı
- BankEuropa ve Yapı Kredi'nin, kredi kartları sektöründeki yeni işbirliği ile ilgili basın toplantısı saat 10.00'da Swissotel'de yapılacak.

"Medline&Johanniter Acil Yardım Akademisi" açılış toplantısı
- Türkiye'de acil sağlık hizmetleri sektörünün öncü kuruluşu Medline ile Almanya'nın acil sağlık hizmetleri konusunda en yaygın ve köklü kurumu olan Johanniter'ın güçlü iş birliğinden doğan "Medline&Johanniter Acil Yardım Akademisi" açılışı sebebiyle saat 10.00'da sabah basın toplantısı ve aynı günün akşamı saat 19.30 Esma Sultan Yalısı'nda da resepsiyon gerçekleştirilecek.

Whirlpool'un basın toplantısı
- Vestel ile Türkiye pazarına giren beyaz eşya markası Whirlpool'un basın toplantısı, saat 10.00'da Sepetçiler Kasrı Cam Restaurant'ta yapılacak.

DÜNYA GÜNDEMİ
----------------------------
BM AIDS ile mücadele için evrensel bir çalışma başlatıyor
- Birleşmiş Milletler (BM) tarafından, AIDS ile mücadele için Cenevre'de evrensel bir çalışma başlatıyor.

Eski Sovyet Savunma Bakanları Bakü'de biraraya geliyor
- Eski Sovyet Ülkeleri Savunma Bakanları, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de biraraya gelecek.

ABD senatörlerinin Almanya ziyareti
- ABD senatörleri Almanya Dışişleri Bakanı Frank Walter Steinmeier ile biraraya gelecek.

Steinmeier'in temasları
- Almanya Dışişleri Bakanı Steinmeier, Kenya ve Arnavutluk Dışişleri Bakanları ile biraraya gelecek.

Solana, AB Parlamentosu'nda
- AB Dış Politika Şefi Javier Solana, AB Parlamentosu'nda parlamenterlerin sorularını yanıtlayacak.

Irak'taki saldırılar devam ediyor
- Irak'ta yeni hükümet kurulmasına rağmen masum sivilleri hedef alan terör saldırıları devam ediyor.

Endonezya'daki şiddetli deprem
- Endonezya'daki şiddetli depremde arama-kurtarma çalışmaları devam ediyor. Bölgeye yardım yağıyor.

Doğu Timor'daki kargaşa devam ediyor
- Doğu Timor'daki isyan ve etnik çatışma devam ediyor.

Karadağ'ın bağımsızlık süreci
- Karadağlılar'ın referandumda bağımsızlıktan yana oy kullanmasının yankıları sürüyor. Bu çerçevede AB, Sırbistan ve Karadağlı yetkililer biraraya gelecek. Karadağ Başbakanı Milo Djukanovic, AB yetkilileri ile Brüksel'de görüşecek. AB'nin Genişlemeden Sorumlu Komiseri Olli Rehn, Sırbistan ve Karadağ'a gidecek.alar,

Lama, Belçika ziyaretine başlıyor
- Budistlerin ruhani lideri Tibetli Dalai Lama, 1 hafta sürecek olan Belçika ziyaretine başlıyor.

IPI Kongresi sona eriyor
- Uluslararası Basın Enstitüsü'nün (IPI) yıllık olağan kongresi Edinburgh'da sona eriyor.

Aliyev ve Bassescu'nun Fransa ziyareti
- Azerbaycan Devlet Başkanı İlham Aliyev ve Romanya Devlet Başkanı Traian Bassescu, Fransa Devlet Başkanı Jacques Chirac ile biraraya gelecek.

NATO Parlamenterler Meclisi Bahar Sezonu görüşmeleri
- Fransa'daki görüşmeler kapsamında NATO Genel Sekreteri Jaap de Hoop Scheffer ve Fransa Savunma Bakanı Michele Alliot Marie konuşma yapacak.

Roma'da kuş gribi konferansı
- BM Gıda ve Tarım Örgütü ile Dünya Hayvan Sağlığı Örgütü, İtalya'da kuş gribi konulu bir konferans düzenliyor.

SPOR GÜNDEMİ
--------------------------
- Fenerbahçe Yönetim Kurulu, Faruk Ilgaz Tesisleri'ndeki kulüp binasında saat 15.00'te bir toplantı yapacak.
- Roland Garros Tenis Turnuvası'na oynanacak karşılaşmalarla devam edilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber