Gümrük görevde yükselmesinde değişenler

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, görevde yükselme yönetmeliğini değiştirdi.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 05 Nisan 2014 15:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Gümrük görevde yükselmesinde değişenler

MÜDÜR OLMAYAN BÖLGE MÜDÜR YARDIMCISI VE BÖLGE MÜDÜRÜ OLAMAZ

Gümrük ve Ticaret Bölge Müdür yardımcısı kadroları, görevde yükselmeye tabi değildir. Ancak Bakanlık bu kadrolara yapılacak atamalarda da belirli kıstaslar koymuş ve bunu devam ettirmektedir. Daha önce bu kadroya atanmak için "3) Şube müdürü, gümrük müdürü, gümrük muhafaza müdürü veya personel müdürü kadrolarının herhangi birinde en az iki yıl çalışmış olmak." şeklinde bir şart belirlenmişti. Bu şart şimdi "Müdür kadrolarında en az üç yıl çalışmış olmak." olarak değiştirilmiştir.

Bu son düzenlemeye göre 3 yıl müdürlük yapmayanın, bölge müdür yardımcılığına; 2 yıl bölge müdür yardımcılığı veya 5 yıl müdürlük yapmayanın bölge müdürlüğüne atanması mümkün değildir. Geçiş hükmü öngörülmediği için bu düzenleme, 5 Nisan 2014'ten sonra yapılacak tüm atamalarda geçerlidir.

MÜDÜR KADROLARI İKİYE AYRILDI

1- GÜMRÜK MÜDÜRÜ, GÜMRÜK MUHAFAZA KAÇAKÇILIK VE İSTİHBARAT MÜDÜRÜ, TASFİYE İŞLETME MÜDÜRÜ

Bu kadrolara atanabilmek için Bakanlıkta en az 2 yıl hizmetin olması ve yapılacak sınavda başarılı olunması gerekmektedir. Bunun yanı sıra;
- Gümrük müdür yardımcısı, bölge amiri, uzman, eğitim uzmanı, APK uzmanı veya araştırmacı kadrolarının herhangi birinde en az üç yıl çalışmış olmak,
- Tasfiye işletme müdürü sınavı için yukarıdaki bentte yer alan kadroların herhangi birinde belirtilen süreler kadar ya da döner sermaye işletmesi şef kadrosunda en az altı yıl çalışmış olmak.
- Gümrük müdür yardımcısı kadrosuna atanabilmek için Şef veya kısım amiri kadrosunda en az üç yıl ya da muayene memuru kadrosunda en az beş yıl çalışmış olmak
- Bölge amiri kadrosuna atanabilmek için Kısım amiri veya şef kadrosunda en az üç yıl çalışmış olmak,
gerekmektedir.

Bu hükümlere göre, Gümrük Müdürü, istihbarat müdürü ve tasfiye işletmeleri müdürü gibi kadrolara atanabilmek için kurumda hem belirli süre hizmetin olması hem de belirli unvanlarda çalışılmış olması şartı getirilmiştir.

Önceki yönetmelikte yer alan belirli bölümlerden mezun olma şartı, bu düzenlemede kaldırılmıştır.

2- DİĞER KADROLAR

Merkez teşkilatı şube müdürü, Gümrük ve ticaret bölge müdürlüğü şube müdürü ve personel müdürü, Ticaret il müdürlüğü şube müdürü, Laboratuvar müdürü, Bilgi işlemde görevli şube müdürü, şef, Kısım amiri, uzman, eğitim uzmanı gibi kadrolara atanmada hem bakanlıkta en az 2 yıl hizmet şartı hem de belirli unvanlarda çalışmış olma şartları getirilmiştir.

Bu kadrolara atanmada belirli bölümlerden mezun olma şartı taşıyan yönetmelik hükümleri kaldırılmıştır.

Yönetmelik değişikliğinin tam metni için tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber