Havalar nasıl olacak? - Haritalı

Sıcaklıkların mevsim normalleri civarında olacağı tahmin ediliyor.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 09 Nisan 2014 09:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Havalar nasıl olacak? - Haritalı

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre; Akdeniz, Doğu Karadeniz'in doğusu, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu'nun kuzeyi ile Muğla, Sivas, Kayseri, Niğde, Karaman ve Konya çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle sağanak ve gök gürültülü sağanak, sabah saatlerinde Doğu Anadolu'nun kuzeydoğu kesimlerinin yükseklerinde karla karışık yağmur olmak üzere, Adana, Osmaniye ile Hatay'ın kıyı ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Batı Karadeniz ile İstanbul'un kuzey kesimlerinde yer yer sis hadisesi görüleceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI :Mevsim normalleri civarında olacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR :İç ve batı bölgelerde kuzey yönlerden, diğer yerlerde güney yönlerden hafif arasıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Adana ve Osmaniye ile Hatay'ın kıyı ilçelerinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden ilgililerin ve vatandaşların yaşanabilecek olumsuzluklara (ani su baskını, sel, dolu, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

SİS UYARISI: Bu sabah saatlerinde Batı Karadeniz kıyıları ile İstanbul, Kocaeli ve Sakarya çevrelerinde yer yer sis hadisesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (ulaşımda aksama,vb.) ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olmaları gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber