Zabıta memuru: Hırsızlık yap, burda satış yapma

Haber Giriş : 30 Mayıs 2006 20:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bursa'da, bir zabıta memuru, cadde üzerinde erik sattığı ekmek teknesinin alınmaması için kendisini yalvaran seyyar satıyıca yaptığı tavsiye tüyleri diken diken etti.

Bursa'da, bir zabıta memuru, cadde üzerinde erik sattığı ekmek teknesinin alınmaması için kendisini yalvaran seyyar satıyıca, el arabasıyla satış yerine hırsızlık yapması tavsiyesinde bulundu.

Yüzlerce insanın meraklı gözlerle izlediği olay sırasında Zabıta memuru, kendisine yalvaran seyyar satıcıya "Ya kes. Git hırsızlık yap ama burada satış yapma. Ne yaparsan yap" diye bağırarak nasihatta bulundu. Ekmek teknesini tüm olanlara rağmen bırakmak istemeyen gözü yaşlı seyyar satıcı, daha sonra olay yerine gelen sivil zabıta memurları tarafından sürüklenerek olay yerinden uzaklaştırıldı. Yaşananlara çevredeki vatandaşlar ise tepki gösterdi.

Osmangazi ilçesi Batbazarı mevkiinde meydana gelen bir zabıta memuru ile seyyar satıcı arasında gerginlik yaşandı. Merkez Osmangazi ilçesi Batbazarı mevkiinde meydana gelen olayda, Osmangazi belediyesinde görevli üniformalı bir zabıta memuru, cadde üzerinde seyyar satıcılık yapan bir şahsın el arabasını yaptığı işin yasal olmadığını gerekçe göstererek almak istedi. Ancak, söz konusu seyyar satıcı ekmek teknesi olan el arabasını vermek istemedi.

Zabıta memuru ısrarla arabaya el koymak isteyince seyyar satıcı direnmeye başladı. Seyyar satıcı tüm ısrarlarına rağmen başarılı olamayınca bu kez çevredeki vatandaşlar devreye girerek zabıta memurundan affetmesini istedi. Ancak, vatandaşların bu girişimi de sonuçsuz kaldı.

Bunun ardından yüzlerce insanın seyrettiği zabıta, seyyar satıcı gerginliği sırasında ilginç diyaloglar yaşandı. Seyyar satıcı bu kez zabıta memuruna salıverilmesi için dil dökerek yalvarmaya başladı. Ancak, bu yalvarmalarda sonuç vermedi ve gerginlik giderek artmaya başladı. Bu kez zabıta memuru el arabasını alıp gitmeye çalışırken, seyyar satıcı da ekmek teknesinin alınmaması için var gücüyle direnmeye başladı. Yaşananlar yine sonuçsuz kalınca seyyar satıcı bir süre sonra, tekrardan zabıta memuruna dönerek "Abi bu kez affet, gideyim. Açım aç. çocuğum var" şeklindeki yalvarmaya başladı. Fakat, zabıta memuru bu sırada seyyar satıcıya dönerek önce itekleyerek vurmaya çalıştı ardından ilginç bir nasihatte bulundu. Zabıta memuru, seyyar satıcıya "Ya kes. Git hırsızlık yap ama burada satış yapma" diyerek nasihatta bulundu.

Zabıta memurunun bu sözleri hem seyyar satıcı hem de tartışmayı izleyen çevredeki vatandaşlar üzerinde şaşkınlık oluşturdu. Bu sözler üzerine zabıta ile seyyar satıcı arasında yine gerginlik yaşandı. Gerginlik sırasında olay yerine gelen sivil zabıta memurları seyyar satıcıyı bağırarak apor topar etkisiz hale getirdi. Ekmek teknesini tüm olanlara rağmen bırakmak istemeyen gözü yaşlı seyyar satıcı, sivil zabıta memurları tarafından sürüklenerek olay yerinden uzaklaştırıldı.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber