Erdoğan-Şener çekişmesi

Haber Giriş : 31 Mayıs 2006 10:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sivas il kongresinde yapılacak seçimde iki aday kıyasıya çekişecek. Mevcut il başkanı Hakan Akkaş'ı Başbakan Erdoğan, diğer aday Hilmi Bilgin'i ise Şener destekliyor

Sivas'ta bugün yapılacak AKP il kongresi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Yardımcısı Abdullatif Şener'in desteklediği iki aday arasında çekişmeye sahne olacak.

Başbakan Erdoğan mevcut il başkanı Hakan Akkaş'ı, Şener ise Hilmi Bilgin'e destekliyor. Hilmi Bilgin, hafta sonu tatilini Sivas'ta geçiren Şener'in temasları sırasında sürekli yanında bulunurken, İl Başkanı Akkaş'ın bu programlara katılmaması dikkat çekmişti.
Bilgin'in seçim bürosunu da ziyaret eden Şener, açıktan desteğini de dile getirmişti. Şener, ayrıca kongreyle ilgili Yıldızeli, Zara, Hafik, Şarkışla ve Gemerek ilçe teşkilatlarını da ziyaret etmişti.

Mevcut il başkanı Hakan Akkaş ise Başbakan'ın verdiği destekle seçimlere giriyor. Genel merkezde Erdoğan'la görüşen Akkaş'ın tam destek aldığı belirtildi. Akkaş'ın çevresine, Erdoğan'ın kendisine "Bu seçimi mutlaka kazanacaksın" diye talimat verdiğini anlattığı da iddia edildi. Bugün 14.00'teki kongreye Erdoğan ve Şener de katılacak.

milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber