Çağlayan'da fişleme iddiası

HSYK seçimleri için adliyede hakim ve savcıların birbirlerini “Cemaatçi, AK Partili ve Alevi-solcu” şeklinde fişleyerek 3 ayrı liste oluşturulduğu belirtildi.

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 15 Nisan 2014 07:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Çağlayan'da fişleme iddiası

Helin Şahin

Paralel yapının yargı içindeki uzantılarının Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'nde yarattığı psikolojik baskının boyutları çok farklı bir noktaya ulaştı. Yerel seçimler öncesi başlatılan yargı odaklı siyasi darbe girişimlerinin sonuç vermemesi paralel yapı içinde panik yarattı. Seçimlerden önce "Bizim devrimiz başlayacak" diyen paralel yargı mensuplarının AK Parti'nin ezici bir oy ile seçimleri almasının ardından yargı camiasına yönelik çalışmalarını farklı boyutlara taşıdığı öne sürüldü.

7 ay sonra yapılacak HSYK seçimi öncesinde hakim ve savcıların birbirlerini "Cemaatçi, AK Partili ve Alevi-solcu" şeklinde fişleyerek 3 ayrı liste oluşturulduğu belirtildi. Listelerin ise HSYK seçimlerinde etkili olunması için hazırlandığı iddia edildi.

Gizli toplantılar yapılıyor

Türkiye gündemini meşgul eden en önemli soruşturmaların yürüdüğü İstanbul Adliyesi şu günlerde bu şok fişleme iddiasıyla çalkalanıyor. STAR'ın ulaştığı bilgilere göre paralel yapıya yakın ve sol görüşe sahip hakim ile savcıların fişleme listesi tuttuğu ve listelerin HSYK seçimini etkilemek için hazırlandığı belirtildi. Seçimlerden önce başlayan liste hazırlığının tamamlandığı ve üst makamlara gönderildiği kaydedildi. Listelerin hazırlanmasıyla ilgili Ankara ve İstanbul'da paralel yapıya yakın bazı savcı ve hakimlerin kalabalık halde gizli toplantılar yaptığı, bu toplantılarda "strateji" belirledikleri öğrenildi. Hazırlanan bu listelerin bundan sonraki hakim ve savcı atamalarında belirleyici olacağı iddia edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber