YÖK üyeleri Karaman'ı denetledi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 31 Mayıs 2006 20:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Karaman'da Selçuk Üniversitesi Karaman İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinin binaları ve yerleşke alanında incelemelerde bulunan YÖK üyelerine göre öğrencilerin rahatı için olması gerekenler:

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkan Vekili Prof. Dr. İsa Eşme, bir ilin üniversiteye kavuşması için öncelikle öğrencinin rahat etmesini sağlayacak sosyal tesislerin olması gerektiğini söyledi.

Eşme, YÖK Üyesi Prof. Dr. Necmi Yüzbaşıoğlu ile geldiği Karaman'da Selçuk Üniversitesi Karaman İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinin binalarında ve yerleşke alanında incelemelerde bulundu.

İncelemenin ardından Karaman Devlet Konukevi'nde düzenlenen toplantıya katılan Eşme, önceden Anadolu'daki illerde ortaokul ve lise istendiğini, şimdi ise üniversite talebinde bulunulduğunu söyledi.

Bir kentte fakülte, meslek yüksek okulu sayısı arttıkça o ilde üniversite olma yolunda çok önemli aşamalar kaydedildiğini belirten Eşme, ''Bu kapsamda Karaman'ın durumu nedir diye incelemeye geldik. Bilindiği gibi burada bir fakültemiz, 2 yüksek okulumuz, 3 meslek yüksek okulumuz var. 5 bine yakın öğrencimiz öğretim görüyor ve 100'ün üzerinde de öğretim görevlisi var'' dedi.

Eşme, Karaman denilince akla Türçenin geldiğini ifade ederek, bu nedenle Karaman'a YÖK'ten Edebiyat ve Fen Fakültesi olmak üzere iki fakülte kurma kararı çıkarıldığını söyledi.

Bu kararın hayata geçirebilmesi için önce bunun YÖK Başkanlığınca onaylanıp Milli Eğitim Bakanlığına gönderilmesi gerektiğini anlatan Eşme, ''İşte tam da biz bu safhada acaba 'Karaman'daki fiziki alt yapı nedir?', 'Akademik eğitim ortamı nedir?' diye yerinde incelemeyi amaçladık. Ziyaretimizin asıl sebebi de budur'' diye konuştu.

Karaman'daki üniversite ortamının, Selçuk Üniversitesi şemsiyesi altında bir hayli gelişme sağladığını vurgulayan Eşme, şunları kaydetti: ''Burada gerekli incelemeleri yaptık, öğrencilerimizle görüştük. Üniversiteleşme yolunda bir hayli mesafe alınmış, ama henüz şartlar çok da iyi değil. Çünkü öğrencilerimizin bazı konularda sıkıntıları ve şikayetleri var. Sosyal tesisleri yeterli değil, ulaşımda bazı sorunlar var. Bir ilin üniversiteye kavuşması için öncelikle öğrencinin rahat etmesini sağlayacak sosyal tesislerin olması gerekir.

Bunların giderilmesi gerekir. Üniversite bir tabelayla değil, fakültelerin, meslek yüksekokullarının ve yüksekokulların gelişmesiyle ve her şeyden önemlisi de öğretim üyeleri için cazip hale gelmesiyle mümkündür.'' Toplantının ardından Vali Fatih Şahin tarafından YÖK üyelerine, Karaman'la ilgili kitap hediye edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber