02/06/2006'nın Önemli Gündem Başlıkları

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Haziran 2006 07:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Erdoğan'ın programı
- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cuma namazını Zonguldak'ın Ereğli İlçesi'nde kıldıktan sonra, Tersaneler Bölgesi ile HEMA'ya ait Kandilli Enerji Kömür Sahası'nın açılışını yapacak. AK Parti Zonguldak İl Kongresi'ne de iştirak edecek olan Erdoğan, kongreden sonra toplu sünnet ve nikah törenlerine katılacak.

Bakanların faaliyetleri
- Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Ankara'da saat 11.30'da Almanya Federal Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier ile görüşecek. Saat 13.00'te her iki bakan ortak açıklama yapacak.
- Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, Ankara'da saat 09.30'da basın toplantısı düzenleyecek.
- Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, saat 10.00'da Polat Renaissance Hotel Yeşilköy'de, Türkiye Gıda ve İçecek Sanayi Dernekleri Federasyonu (TGDF) tarafından düzenlenen "Gıda Ürün Etiketlerinde Beslenme ve Sağlık Beyanlarına İlişkin Türkiye ve AB'deki Yasal Düzenlemeler" konulu konferansın açılış konuşmasını yapacak. Bakan Eker, Mövenpick Hotel'de yapılacak 'Kuş Gribi ve Bio-Güvenlik Konferansı'na katılacak. Tarım ve Köyişleri Bakanı Eker ayrıca, saat 14.00'te Merkezefendi Camii Külliyesi'nde düzenlenecek olan Merkezefendi Geleneksel Tıp Festivali'nin açılışını yapacak.
- Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, saat 15.00'te Topkapı Sarayı Mecidiye Köşkü'nde, görme engelliler için hazırlanan "Sesli Kitap" ve "Konuşan Kitaplık" projelerini tanıtacak. Koç, saat 16.00'da da Hyatt Regency Oteli'nde, MÜYAP, MÜYOBİR ve RATEM temsilcileri ile 450 radyo ve TV'yi kapsayan bir çerçeve lisanslama protokolü imzalayacak.
- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, saat 10.00'da Galatasaray Üniversitesi'nde düzenlenecek olan "İş Hukukuna İlişkin Sorunlar ve Çözüm Önerileri" konulu konferansa katılacak.
- Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, İstanbul'un çeşitli semtlerinde bulunan toplum merkezlerinde üretilen kadın el emeklerinin yer aldığı sergisinin açılışını yapacak. Açılış, saat 14.30'da Lütfü Kırdar Kongre Merkezi'nde gerçekleşecek.

Siyasi partilerin faaliyetleri
- SHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Güryüz Ketenci, saat 11.00'de Şişli Meydanı'nda (Şişli Camii önünde) imza kampanyası başlatacak ve basın açıklaması yapacak.

Basın toplantısı, tören, eylem, panel, toplantı, görüşme, kutlama
- Emniyet Genel Müdürlüğü Sözcüsü İsmail Çalışkan, saat 10.00'da haftalık basın toplantısını gerçekleştirecek.
- Enerji ve Tabii Kaynaklar eski Bakanları Cumhur Ersümer ve Zeki Çakan'ın Yüce Divan'da yargılanmasına saat 10.00'da devam edilecek.
- Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, saat 12.00'de Belmek 12. yıl sonu sergisini açacak.
- TÜBİTAK Bilim Çocuk Dergisi tarafından saat 10.00'da 'Buluş Şenliği' düzenlenecek.
- Keçiören Belediyesi tarafından saat 14.00'te 'Çanakkale Şehitleri' adlı tiyatro oyunu sahnelenecek.
- Gazi Üniversitesi tarafından saat 14.30'da 'Akademi Günü' etkinlikleri düzenlenecek.
- Ankara Barosu, saat 14.00'te 'Çocuk Suçluluğu ve Çözüm Yolları' konulu bir panel düzenleyecek
- Tüm Eczacı İşverenler Sendikası Yönetim Kurulu Başkanı Nurten Saydan, Ankara'da saat 10.00'da basın toplantısı düzenleyecek.
- Eğitim-Sen Başkanlar Kurulu, Ankara'da saat 10.30'da toplanacak.
- Emekli-Sen Genel Başkanı Veli Beysülen, Ankara'da saat 10.00'da basın açıklaması yapacak.
- Radyo Yayıncıları Derneği tarafından Ankara'da saat 10.30'da, 'Radyo: Yüzyıl Önce Yüzyıl Sonra' konulu bir panel düzenlenecek.
- İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne yeni alınan temizlik araçlarıyla ilgili olarak, saat 11.00'de Feshane'de bir tören düzenlenecek. Törene Başkan Kadir Topbaş da katılacak.
- Bayındırlık ve İskan Bakanlığı bürokratları, saat 11.00'de Florya Metin Oktay Tesisleri karşısındaki Germiyan Sokak'ta basın mensuplarıyla buluşup, inşaat malzemeleri ile ilgili bir bilgilendirme denetimi yapacak ve kaçak inşaat malzemeleri hakkında basına bilgi verecek.
- Türkiye Hazır Beton Birliği, son günlerde çimento temininde yaşanan güçlük nedeniyle, hazır beton ve inşaat sektörünün karşı karşıya bulunduğu durumla ilgili, saat 10.30'da Hyatt Regency Otel'de basın toplantısı düzenleyecek.
- İHD'liler, saat 13.00'te Taksim Tramvay Durağı önünde buluşup Galatasaray'a kadar yürüyecek ve buradan mektup gönderecek.

EKONOMİ GÜNDEMİ
--------------------------------
"Beslenme ve Sağlık Beyanlarına İlişkin Yasal Düzenlemeler" konulu konferans
- Türkiye Gıda ve İçecek Sanayi Dernekleri Federasyonu (TGDF) tarafından düzenlenen "Gıda Ürün Etiketlerinde Beslenme ve Sağlık Beyanlarına İlişkin Türkiye ve AB'deki Yasal Düzenlemeler" konulu konferans, saat 10.00'da Polat Renaissance Hotel Yeşilköy'de yapılacak. Konferansın açılış konuşmalarını Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, Avrupa Birliği Gıda ve İçecek Sanayicileri Konfederasyonu (CIAA) Başkanı Jean Martin ve TGDF Başkanı Şemsi Kopuz yapacak.

Kuş Gribi ve Bio-Güvenlik Konferansı
- Dünya Bankasının özel sektör kısmı olan Uluslararası Finans Kurumu, kuş gribine karşı girişimlerde işbirliği stratejilerini görüşmek üzere, özel ve kamu sektörü yetkilileriyle düzenlediği 'Kuş Gribi ve Bio-Güvenlik Konferansı', saat 09.00'da Mövenpick Hotel'de yapılacak. Konferansta Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, Uluslararası Finans Kurumu Zirai Faaliyetler Direktörü Macodou N'Daw, Asya Pasifik Veterinerlik Danışma Hizmetleri'nden Les Sims konuşma yapacak.

Alfa Brera'nın lansmanı
- Giorgetto Giugiaro ve Alfa Romeo Tasarım Merkezi tarafından geliştirilen Alfa Romeo'nun yeni modeli Alfa Brera'nın lansmanı, saat 10.30'da Formula 1 pisti İstanbul Park'ta yapılacak. Toplantıya Alfa Romeo Başkan Yardımcısı Antonio Baravelle, Tofaş CEO'su Alfredo Altavilla ve Alfa Romeo Türkiye Direktörü Altan Aytaç, Alfa Romeo Pazarlama Müdürü Arzu Çolakoğlu konuşmacı olarak katılacak.

TÜSİAD 2006 yılı 1. Yüksek İstişare Konseyi toplantısı
- Türk Sanayici ve İş Adamları Derneği'nin (TÜSİAD) 2006 yılı 1. Yüksek İstişare Konseyi toplantısı, saat 09.30'da Sabancı Center'da yapılacak. Toplantının açılış konuşmalarını TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Mustafa V. Koç ve TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sabancı gerçekleştirecek.

Sabancı Anadolu Lisesi mezuniyet töreni
- Sakıp Sabancı Anadolu Lisesi'nin 2005-2006 Öğrenim Yılı Mezuniyet ve Ödül Töreni saat 16.00'da gerçekleştirilecek. Sakıp Sabancı Anadolu Lisesi'nde yapılacak törene merhum Sakıp Sabancı'nın eşi Türkan Sabancı ve kızı Dilek Sabancı da katılacak.

Borusan Makine'nin 30 bininci Caterpillar iş makinesi
- Borusan Makine 30 bininci Caterpillar iş makinesini, saat 17.30'da CNR Fuar Merkezi'nde devam etmekte olan 16. Uluslararası İnşaat Teknolojileri, İş Makineleri ve Yapı Elemanları Fuarı ANKOMAK 2006'da teslim edecek.

Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası konserleri
- Türkiye'nin çeşitli illerindeki konservatuar öğrencileri arasından seçilen ve 10-15 yaş grubundaki çocuklardan oluşan 63 kişilik "Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası", ikinci etap konserlerinin ilkini saat 20.00'de Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda verecek. Doğuş Grubu Başkanı Ferit Şahenk'in de katılacağı konserden elde edilecek gelir ise ÇYDD ile yapılan işbirliğiyle 7 ildeki Güzel Sanat Liseleri'nin ihtiyaçlarının karşılanmasında kullanılacak.

DÜNYA GÜNDEMİ
----------------------------
İran'ın nükleer krizi konulu toplantının yankıları
- Viyana'da İran'ın nükleer krizini sonuca ulaştırmak için yapılan toplantının yankı bulması bekleniyor.

Çek Cumhuriyeti'nde seçim
- Çek Cumhuriyeti'nde temsilciler meclisini belirlemek için seçim yapılıyor.

Solana'nın Belgrad ziyareti
- AB Dış Politika Şefi Javier Solona, referandumun ardından barışın sağlanması için üst düzey devlet görevlileri ile biraraya gelecek.

İngiltere Maliye Bakanı Brown'un Almanya ziyareti
- Gordon Brown, Alman meslektaşı Peer Setinbrueck ve Almanya Başbakanı Angela Merkel ile biraraya gelecek.

Kral Abdullah'ın Almanya ziyareti
- Ürdün Kralı Abdullah, Almanya Başbakanı Angela Merkel ile biraraya gelecek.

AB Adalet ve İçişleri Bakanları toplantısı
- AB Adalet ve İçişleri Bakanları, Lüksemburg'ta biraraya gelecek

Blair'in İtalya ziyareti
- İngiltere Başbakanı Tony Blair, İtalya Başbakanı Romano Prodi ile biraraya gelecek.

Irak'ta kan durmuyor
- Irak'ta yeni hükümet kurulmasına rağmen masum sivilleri hedef alan terör saldırıları devam ediyor. Son 3 günde 120'den fazla Iraklı hayatını kaybetti.

Endonezya'daki şiddetli deprem
- Cumartesi günü meydana gelen şiddetli depremde ölü sayısı 6 bini, yaralı sayısı da 46 bini geçti. Ölü sayısının artmasından endişe edildiği Endonezya'da yaralar sarılmaya çalışılıyor.

SPOR GÜNDEMİ
------------------------
- 2008 Avrupa Şampiyonası Eleme Grubu hazırlıklarını sürdüren A Milli Futbol Takımı, 5. hazırlık maçında, Hollanda'nın Sittard şehrinde Angola ile saat 21.00'de karşı karşıya gelecek.
- Türkiye Basketbol Ligi play-off final serisi ilk maçında Ülkerspor ile Efes Pilsen, saat 20.00'de Abdi İpekçi Spor Salonu'nda karşı karşıya gelecek.
- Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı ve Basın Sözcüsü Adnan Polat, saat 17.30'da Muğla Galatasaraylılar Derneği'nin açılışını yapacak.
- Fenerbahçe Eski Sporcular Vakfı, Fenerbahçe Dereağzı Tesisleri'nde saat 17.00'de bir basın toplantısı düzenleyecek. Başkan Aziz Yıldırım'ın göreve devam etmesi için düzenlenecek toplantıya çok sayıda Fenerbahçeli eski sporcunun katılması bekleniyor.
- MEB Danone Küçükler Futbol Türkiye Birinciliği final maçı, Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan Spor Kompleksi'nde yapılacak. Ayrıca müsabaka öncesi Şöhretler ile Çocuk Karması bir gösteri maçı yapacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber