Vadafone: Bedava telefon yok ucuz konuşma var

Haber Giriş : 02 Haziran 2006 08:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İngiliz Vodafone 4,5 milyar doları peşin ödeyerek Telsim'in sahibi oldu. Vodafone CEO Vekili Sör Smith, ?Bedava telefon vermeyeceğiz. Ancak ucuz tarife ile herkesi memnun edeceğiz? dedi.

Telsim'in dünyanın en büyük GSM şirketi olan İngiliz Vadofone'a devri dün resmen tamamlandı. Vodafone, Aralık 2005'te TMSF'nin açtığı ihalede Telsim için 4 milyar 550 milyon dolar teklifte bulunmuştu. İhale bedelini peşin olarak ödeyen Vodafone dün yapılan törenle Telsim'i devraldı. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Telsim'in Vodafone'a devriyle ilgili olarak çok zorlu bir süreç yaşandığını söyledi. Yıldırım, Vodafone yönetiminin Türk gençliğine güvenmesi gerektiğini belirterek ?Bu ülkenin gençlerinin zekasına, bilgisine güvenin, katma değerli hizmetlerin üretilmesi konusunda hassasiyetinizi bekliyorum? dedi.

PARA MALİYEYE HAVASI BİZE

Törene katılan TMSF Başkanı Ahmet Ertürk, Telsim'in ve diğer grup şirketlerinin TMSF yönetimine geçiş süreci ve TMSF yönetimindeki performansının hem hukuksal modelin uygulanmasında, hem işletme yönetiminde, hem de iletişim stratejisi başarısı yönünden tarihe geçecek önemde olduğunu kaydetti. Vodafone yönetimine Türkiye piyasasına duydukları güven, Telsim'e gösterdikleri ilgi ve ödedikleri paradan dolayı müteşekkir olduklarını dile getiren Ertürk, ?Bütün bu süreçte en kazançlı çıkan Sayın Maliye Bakanımız oldu, biz çalıştık, yorulduk, kavga ettik, müzakere ettik, ama parayı o aldı, bize de havası kaldı? dedi.

ÇOK İYİ YATIRIM YAPTIK

Vodafone Grup CEO Vekili Sör Julian Horn-Smith yaptığı konuşmada, bazılarının Türkiye'deki yatırımları eleştirmesini anlayamadığını söyledi. Smith, ?Gereğinden fazla para ödediğimiz düşünülüyor. Ama şirketin gelecekte de mükemmel performansına devam edeceğine eminiz. Ne kadar iyi bir yatırım olduğunu, gücümüzü göstereceğiz. Biz Türkiye'ye bilinçli bir yatırım yaptık? dedi. Smith, Telsim'in mevcut yöneticilerinin de, ekibin bir parçası olduğunu vurguladı. İhaleyi kazandıktan sonra en çok bedava telefon konusunun merak edildiğini kaydeden Smith, ? Biz böyle bir söz vermedik. Hem tarifesi ucuz olan hem de bedava telefon dağıtan bir operatör mevcut durumunu ne kadar koruyabilir? Bedava telefon yok, ama ucuz tarife ile tüketicileri memnun edeceğiz? şeklinde konuştu. Smith, vergilerin düşürülmesi ile ilgili olarak da hükümete bir sunumda bulunacaklarını bildirdi.

DEĞİŞİM FARKEDİLECEK

Telsim CEO'su Attila Vitai Obe de Telsim için uzun vadeli bir vizyonları olduğunu dile getirdi. Obe şunları kaydetti:

?Açıkça belirlenmiş uyum planımız ticari dönüşümünü olabilecek en hızlı sürede sağlayacak. Elbette öngördüğümüz değişiklik bir gecede fark edilmeyecektir. Ama, bir milyar dolarlık stratejik yatırım programımız ve müşteri beklentilerini anlamamızı sağlayan rakipsiz deneyimimizle, Türk tüketicisinin kısa zamanda Telsim müşterisi olmanın faydalarını fark edeceğinden eminiz.?

İsim aynı kalacak 1.2 milyar $ yatırım olacak

Ucuz tarife uygulamasına devam etmeyi planlayan yeni yönetim, şirketi devlet kontrolünde bulunduğu dönemden daha başarılı hale getirerek imajını düzeltilecek ve bir kaç yıl içinde Vodafone ismini kullanmaya başlayacak. Telsim CEO'su Attila Vitai Obe, 2 yıl içinde şebekelere, baz istasyonlarına, işletmeye ve çalışanlara 1.2 milyar doları bulan yatırım yapılacağını bildirdi. Obe sözlerini şöyle tamamladı: ?Telsim'de çalışanları işten çıkartmak gibi bir düşüncemiz yok. Onlara Vodafone'nin çalışma ilkelerini aktarılacak, İngilizce kursları verilecek. Hissedarlara, şirkete ve müşterilere en iyisini sunmaya çalışacağız. Vodafone Yardım Vakfı (Hayır Kurumu) olarak sorumluluk projelerinde ve yardım faaliyetlerinde kurumsal olarak yer alınacak. Gelişmiş ve daha iyi ürünler ve müşteri hizmetiyle daha rekabetçi bir mobil sektörü oluşturulacak. İlk etapta yapılacak yatırımlarda 3. nesil telefonlara yönelik çalışma söz konusu olmayacak.?

bugün

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber