Kültür Bakanlığı sabun dağıtacak!

Haber Giriş : 02 Haziran 2006 08:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kültür ve Turizm Bakanlığı AB kriterlerini uygulamada örnek oluşturacak bir projeye daha imza atıyor. Doğu ve Güneydoğu'da yaşayan halka dağıtılmak üzere temizlik malzemesi ihalesine çıkıyor. Bakanlık, her bir kalemden 30 bin adet olmak üzere diş macunu, diş fırçası, ıslak mendil, sıvı sabun, kalıp sabun ve anti-bakteriyel temizleme jelinin Şanlıurfa, Adıyaman, Gaziantep, Kilis, Mardin, Şırnak, Batman, Siirt, Diyarbakır'da dağıtılması için ihale açıyor. İhale, Haziran'ın ilk haftasında yapılacak.

Proje için AB'den 1,5 milyon Euro destek alan Bakanlık, halka dağıtılmak üzere, içinde temizlik ürünleri bulunan hijyen setleri oluşturulması işini ihale ile verecek. İhaleyi kazanan firma, hijyen setlerinin tasarlanması ve üretilmesi, setlerin içerisine konulacak kişisel hijyen ürünlerinin temin edilmesi, setin paketlenerek bölgeye sevk edilmesi, setlerin hedef gruplarına dağıtılması işlerini yürütecek.

Kişisel bakım hijyen setlerinin yanısıra Bakanlık, vatandaşlara çevre bilinci, kıyafet temizliği, lavabo kullanımı, ev temizliği gibi konularda da eğitim verecek. Bakanlığın projesi ile, sahip olduğu tarihi eserleri ve doğal güzellikleri ile kültürel turizm için önemli bir bölgede bulunan bu şehirlerin öncelikle halkının bilinçlendirilmesi hedefleniyor. Eğitim sırasında vatandaşın kişisel bakımını sağlayacak setlerin oluşturulması için açılan ihaleye sadece yerli firmalar katılabilecek. İhaleyi kazanan firma, Haziran ayı sonunda setleri hazırlayarak, dağıtımını gerçekleştirecek.

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber