Gazeteciyi tartaklayan polise soruşturma

Haber Giriş : 02 Haziran 2006 13:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Antalya'da DHA muhabiri Erol Akkır'ın görev yapmasını engelleyip tekme tokat saldıran ve biber gazı sıkan polis memuru Nurettin Yavuz hakkında soruşturma başlatıldı. Antalya Valisi Alaaddin Yüksel ve İl Emniyet Müdürü Feyzullah Arslan, olaydan son derece üzüntü duyduklarını açıkladı.

Emekli esnaf Ali Özkürkçü'nün 4 bin 500 YTL'sini gasp eden 17 yaşındaki R.Ö ve ve aynı yaştaki T.Y'nin fotoğraflarını çekmeye çalışan DHA muhabiri Erol Akkır, önce gaspçıların, ardından polis memuru Nurettin Yavuz'un hışmına uğramıştı. Polis, Akkır ile görev yapan diğer gazetecilerin gözüne fotoğraf çekmemeleri için biber gazı sıkmıştı. Akkır'ın gözaltına alınması vatandaşın da tepkisine yol açmıştı. Darp raporu alan muhabir Akkır, çıkarıldığı mahkemede serbest bırakılmıştı.

Antalya Valisi Alaaddin Yüksel, muhabir Akkır ve DHA'yı arayarak geçmiş olsun dileklerini iletti. Vali Yüksel, ?Arkadaşları uyardım ve soruşturma talimatı verdim. Son derece müteessirim. Sokaklarla birbirimizi gırtlaklamak yerine birlikte olmalıyız. Olmaması gereken bir olay. Devlet tarafında olanların, olaylarda daha sakin olması gerekir. Bir daha asla böyle bir olay olmasını arzu etmiyorum? diye konuştu. Emniyet Müdürü Feyzullah Arslan da, ?Yapılanı kesinlikle tasvip etmiyorum. Polis-basın el ele diyen biriyim. Çok üzüldüm. Disiplin açısından soruşturma başlatıyorum? dedi.

Gazeteci döven polis memuru Nurettin Yavuz hakkında idari soruşturmanın başlatıldığı ve ifadesinin alınacağı belirtildi.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber