6 ayda 133 bomba olayı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Haziran 2006 13:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Emniyet Genel Müdürlüğü Sözcüsü İsmail Çalışkan, sıcakların başlamasının ardından boğulma olaylarının artabileceğine dikkati çekerek, vatandaşları uyardı. Çalışkan, polis dalgıçlarının son üç yılda 145 kişiyi boğulmaktan kurtardığını bildirdi. Çalışkan, 6 ayda 87 patlamış, 46 patlamamış bomba olayı meydana geldiğini söyledi.

Haftalık bilgilendirme toplantısında, yaz aylarında artış gösteren boğulma olayları hakkında bilgi veren Çalışkan, dünya genelinde suda boğulmanın ?kaza sonucu görülen ölümler? arasında üçüncü sırada yer aldığını kaydetti.

Vatandaşları boğulma olaylarına karşı uyaran Çalışkan, havuz ve plajlarda cankurtaranların görevlendirilmesi, yüzme havuzları ve plajlarda çalışan personelin kurtarma ve temel yaşam desteği eğitimlerinin tam olması gerektiğine dikkati çekti.

Teknelerde, havuz kenarlarında ve plajlarda yeterli sayıda can simidi olması, havuz ve plajlarda ilkyardım ve acil yardım malzemeleri ile ilaçların el altında bulundurulması zorunluluğunu hatırlatan Çalışkan, şunları söyledi:

?12 yaşın altında olan çocuklar mutlaka anne babalarının veya başka erişkinin denetiminde suya girmeli, alkol alımı ardından yüzme ve tekne gezisinden kaçınılmalıdır. Bilinçli yapılan her türlü spor ve eğlence insanın beden ve ruh sağlığı açısından son derece faydalıdır. Ancak bilinçsiz yapıldığında insan hayatına mal olabilmektedir. Bu bilgiler çerçevesinde, tüm vatandaşlarımızın yukarıda saydığım önlemlerin alınması konusunda azami dikkati göstereceklerine inanıyorum.?

Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde görev yapan deniz polislerinin çalışmaları hakkında da bilgi veren Çalışkan, deniz polisinin halen 17 deniz limanı şube müdürlüğü ve 43 büro amirliği şeklinde teşkilatlandığını, ülke genelinde toplam 526 personel ve 62 adet deniz botu ve limanlardaki x-ray cihazlarıyla hizmet verdiğini kaydetti. Çalışkan, deniz polisinin 2004 yılında 123 boğulma olayında 66 kişiyi, 2005 yılında 112 boğulma olayında 62 kişiyi ve bu yılın ilk beş ayında 53 boğulma olayında 17 kişiyi kurtardığını belirtti.

PERSONEL ATAMALARI

Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde yapılan polis memuru ve komiser atamaları hakkında da bilgi veren batıdan doğuya 9 bin 273, doğudan batıya 9 bin 210, doğu illeri arasında 142 personel olmak üzere 18 bin 625 personel ataması yapıldığını belirten Çalışkan, 13 bin 192 personelin ihtiyaç ve talepler doğrultusunda atamaya tabi tutulmadığını ve 19 milyon 788 bin YTL tutarında tasarruf sağlandığını bildirdi.

?2006 YILINDAKİ BOMBA OLAYLARI?

Türkiye genelinde 81 il ve 21 ilçe emniyet müdürlüğü ile Cumhurbaşkanlığı, TBMM ve Başbakanlık Koruma Müdürlüklerinde olmak üzere, toplam 262 bomba uzmanı görev yaptığını vurgulayan Çalışkan, düzenlenen bomba uzmanı temel eğitim kursunu başarıyla tamamlayan personelden 28'inin daha bomba uzmanı olması için ikinci bir kursa alınacağını kaydetti.

Çalışkan, ?2006 yılı içerisinde gerçekleşen bomba olaylarına baktığımızda; 87 patlamış, 46 patlamamış bomba olayı, 60 molotofkokteyli olayı ile 17 olayda bomba yapım malzemesi ele geçirilmiştir. Kriminal Polis Laboratuvarları Dairesi Başkanlığı Bomba İmha ve İnceleme Şube Müdürlüğü Bomba Bilgi Merkezi tarafından yapılan incelemelerde 67 olayın birbiri ile ilişiği tespit edilmiştir? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber