Başbakan 'taban ittifakı'nı vurguladı

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan’ın ‘cumhurbaşkanı adaylarının herkesin üzerinde ittifak edeceği bir isim olacağını’ açıklaması, AK Parti’de de büyük yankı buldu. Erdoğan’ın Karaman mitingindeki sözleri “Kendisinden başka bir ismi mi tarif ediyor” sorusunu gündeme getirirken, AK Parti kurmayları “Başka bir isimden ziyade taban ittifakını esas alan yönteme vurgu yaptı” dediler.

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 28 Nisan 2014 08:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Başbakan 'taban ittifakı'nı vurguladı

Parti kurmaylarının değerlendirmeleri şöyle: "Başbakan henüz adaylık konusunda bir karar vermiş ve bunu da deklare etmiş değil. Ancak bugüne kadar ortaya çıkan bütün emareler kendisinin adaylığını gösteriyor. Bu konudaki kararını 9-11 Mayıs tarihlerindeki parti kampı, ardından da 16 Mayıs'ta partinin bütün yönetim kadrolarını buluşturacağı genişletilmiş istişare toplantısından sonra netleştirecektir. Cumhurbaşkanını Meclis değil doğrudan halk seçecek. Halkın önüne çıkaracağınız adayın seçilebilir olması gerekir. Şu anda Ak Parti içinde halka seçtirebileceği Başbakan'dan başka 2'nci bir ismi bulmak da zor.

REFERANDUM ATMOSFERİ

Karaman'da verilen mesajlar şöyle de yorumlanabilir: Sayın Başbakan, henüz adaylığını açıklamamakla birlikte herkesin cumhurbaşkanı olacağına dönük bir irade beyanını önceden ortaya koymuş olabilir. Cumhurbaşkanlığı seçiminin atmosferi diğer seçimlerden farklıdır. Örneğin bunu biz 12 Eylül Referandumu'nda yaşadık. Referandumda CHP, MHP ve BDP'lilerden de 'evet' oyları geldi. Başbakan burada partiler arasında kurumsal bir ittifaktan söz etmiyor. Ancak çıkacak adaya diğer partilerin tabanından da destek gelebilir. Başbakan'ın vurgu yaptığı şey de taban ittifakı."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber