TOKİ konutları iki ay gecikebilir

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Haziran 2006 16:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ÇİMENTO FİYATLARINDAKİ ARTIŞ GECİKME NEDENİ

Toplu Konut İdaresi (TOKİ), inşaat sektöründe yaşanan sıkıntı nedeniyle, müteahhitlerine, fiyat farkı talep etmemeleri şartıyla 2 ay ek süre verecek.

Toplu Konut İdaresi (TOKİ), inşaat sektöründe yaşanan sıkıntı nedeniyle, müteahhitlerine, fiyat farkı talep etmemeleri şartıyla 2 ay ek süre verecek.

TOKİ Başkan Vekili Erdoğan Bayraktar, sektörde yaşanan sıkıntıyı "kriz" boyutuna vardırmamak için yeni inşaat ihalelerini de yavaşlatmaya karar verdiklerini bildirdi.

TOKİ'nin yılda, yollarla birlikte 4.5 milyon tona yakın çimento kullanır hale geldiğini belirten Bayraktar, iç tüketim ile ihracatın artmasının inşaat sektöründe çimento sıkıntısı yaşanmasına neden olduğuna işaret etti. Son dönemlerde TOKİ'den iş alan müteahhitlerin, çimento ve demir fiyatlarındaki artış nedeniyle fiyat farkı talebinde bulunduğunu, ancak bu konuda idare olarak bir karar almalarının mümkün olmadığını anlatan Bayraktar, ancak müteahhitleri rahatlatmak amacıyla, 2 ay ek süre tanıma konusunda karar aldıklarını söyledi.

Çimento sorununun çözümü için TOKİ olarak fabrika kurmayı düşünmediklerini de vurgulayan Bayraktar, çimento ithalatında ise fiyatların yurt içine göre daha pahalıya geldiğini, ancak belki ihracat konusunda bazı önlemler alınmasının yararlı olabileceğini söyledi.

Müteahhitlere verilen 2 aylık ek süre, konutların vatandaşlara teslim süresini de etkileyebilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber