Karasuları havadan da güvende...

Meltem 2 Projesi, son iki deniz karakol uçağının teslimiyle tamamlandı. Uçaklar görsel tespit kabiliyeti ve gelişmiş radarlarıyla denizin altını bile tarıyor.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 29 Nisan 2014 08:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Karasuları havadan da güvende...

MAHMUT GÜRER

Meltem 2 Projesi tamamlandı... Proje kapsamındaki beşinci Deniz Karakol uçağı da Kocaeli'de bulunan Deniz Havacılık Üs Komutanlığı'na teslim edildi. Altıncı uçağın tesliminin haziranda gerçekleştirelecek olması nedeniyle proje başarıyla sonlandırıldı. Böylece Türk sahil şeridi ve kara sahası; arama kurtarma, insan kaçakçılığı ile sualtı ve su üstü keşif, gözlem ve taarruz görevleri için tam güvenli hale geldi.

DENİZALTILARI TESPİT EDİYOR

Karakol uçakları görsel tespit kabiliyetinin yanısıra radarlarıyla denizin altını da tarıyor. Uçak oluşturduğu elektronik alan ile denizaltıları tespit edebiliyor.

CAYDIRICILIK ARTTI: Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu, Savunma Sanayi Müsteşarı İsmail Demir, askeri personel ve inşa firmalarının yöneticilerinin katılımıyla yapılan törende konuşan SSM İsmail Demir, projedeki yerli katkının memnuniyet verici olduğuna dikkat çekerken, uçakların içerisinde barındırdığı gelişmiş radar ve harp sistemleri sayesinde TSK'nın caydırıcılığını artıracağını söyledi.

GURUR VERİCİ BİR DURUM

Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bostanoğlu da TSK'nın Meltem 2 Projesi'nin ardından önemli avantajlar elde ettiğini belirtirken 2015 ve 2018 yıllarında tamamlanacak iki yeni proje ile birlikte bu kabiliyetlerin daha da artacağını anlattı. Deniz Hava Komutanlığı'nın sahip olduğu modern platformların herkes için gurur duyulması gereken bir durum olduğunu belirten Oramiral Bostanoğlu, müttefik ülkelerin de TSK'den konuyla ilgili eğitim talep ettiğini vurguladı.

EN ÖNEMLİ UNSUR %38.4'LÜK YERLİ KATKI

Meltem 2 Projesi kapsamında en çok öne çıkan konu yerli katkı oldu. Türk savunma sanayiinin bel kemiği olan ASELSAN, HAVELSAN ve TAİ/TUSAŞ uçağın yapımında başat rol oynadı ve yüzde 38.4'lük katkı yaptı. Böylece Türk savunma sanayii 155 milyon dolar kazanmış oldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber