Yağışlı hava etkisini sürdürecek

Sıcaklıklar ülke genelinde mevsim normalleri civarında seyredecek.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 30 Nisan 2014 09:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yağışlı hava etkisini sürdürecek

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Batı Karadeniz, Orta Karadeniz'in iç kesimleri ile Artvin, Kars ve Ardahan çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; sabah saatlerinde Çanakkale'nin güneyi, Balıkesir'in batısı, İzmir'in kuzey çevrelerinde, öğle saatlerinden sonra Kocaeli, Sakarya, Zonguldak, Bartın, Düzce, Karabük, Aydın, Muğla çevreleri, İzmir ve Burdur'un güneyi ile Antalya'nın kuzey kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI :Ülke genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Genellikle güney yönlerden orta kuvvette, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu ve Doğu Anadolu'da kuvvetli olarak (30-60 Km/S) esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; sabah saatlerinde Çanakkale'nin güney, Balıkesir'in batı, İzmir'in kuzey çevrelerinde, öğle saatlerinden sonra Kocaeli, Sakarya, Zonguldak, Bartın, Düzce, Karabük, Aydın, Muğla çevreleri, İzmir ve Burdur'un güney ve Antalya'nın kuzey kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (su baskını, yerel dolu yağışı, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar v.b.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu ve Doğu Anadolu'da yer yer kuvvetli(30-60 Km/S) olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (çatı uçması, ağaç veya direklerin devrilmesi, v.b.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber